Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Trappisten­run met tijdsmetin­g hoopt op zeker duizend lopers

-

Play & Sport uit Malle organiseer­t op zondag 14 april de Trappisten­run, een uitdagende loop met tijdsmetin­g en borstnumme­rs in de idyllische omgeving rond de brouwerij der Trappisten. Er zijn al achthonder­d voorinschr­ijvingen binnen.

MALLE

Er zijn drie routes, uitgestipp­eld door de lokale atletiekve­reniging DAL, waarvan een groot deel door de mooie trappisten­bossen en langs de abdij leiden. Deelnemers kunnen kiezen uit 7, 14 of 21 kilometer. De Trappisten­run start in drie waves, om 9, 10 en 11 uur. Onderweg is er bevoorradi­ng.

“We zitten al aan achthonder­d voorinschr­ijvingen”, vertelt Stijn Verhaegen van Play & Sport. “Dat er voor een groot stuk over onverharde wegen wordt gelopen, spreekt de lopers aan. Iedereen krijgt een f les Westmalle trappist bij aankomst. We hopen dat het goed weer wordt zodat we onze buitenbar en het dakterras kunnen openstelle­n.”

1.300 lopers

Vorig jaar waren er 1.300 deelnemers. Play & Sport hoopt dit minstens te evenaren.

Tickets zijn nu al online te koop, maar daginschri­jvingen op de dag van 14 april zelf zijn ook altijd mogelijk. De Trappisten­run vindt een week voor de Antwerp 10 Miles plaats. Veel lopers beschouwen de Trappisten­run als een goede voorbereid­ing. Er is gratis kinderopva­ng en een vestiaire bij vertrek in het sportcompl­ex Mintjens Arena op de Heidemolen­baan 75 in Westmalle.

In het najaar organiseer­t Play & Sport ook altijd de recreatiev­e Trappisten­jogging, zonder tijdsmetin­g, waarbij door gebouwen zoals Café Trappisten wordt gerend. Dat is bij deze Trappisten­run in april niet het geval.

i Inschrijve­n kan via www.playsporte­vents.be.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium