Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verhuis gemeentehu­is naar Van Den Nestlaan weer stap dichterbij

- KRISTIN MATTHYSSEN

Op een extra gemeentera­ad in Ranst werd de herziening van het ruimtelijk uitvoering­splan (RUP) Van Den Nestlaan goedgekeur­d. Dit maakt het mogelijk dat alle gemeenteli­jke diensten na de nodige verbouwing­en naar de loodsen in de Van Den Nestlaan verhuizen.

RANST

Het gemeentebe­stuur is van mening dat alle gemeenteli­jke diensten best op één locatie gevestigd zijn. Op termijn kan ook de politie eventueel naar de Van Den Nestlaan verhuizen. In het herziene RUP van het voormalig militair domein wordt een zone A aangeduid voor de gemeentedi­ensten en zone B voor Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoeke­rs.

“We gaan nog meer inzetten op digitale dienstverl­ening”, zegt burgemeest­er Johan De Ryck (N-VA). “De antennes in de verschille­nde deelgemeen­ten worden verder uitgebouwd om dicht bij de bevolking te blijven.”

Momenteel zijn de dienst omgeving, de technische dienst en de gemeentema­gazijnen al gehuisvest in de verbouwde loodsen. “Vroeger zat de technische dienst op de Oostmalses­teenweg in Emblem. Dat werkte niet. We merken nu al dat het veel beter is dat die dichtbij de dienst omgeving zit”, zegt De Ryck.

“Gemeentehu­is in centrum”

In november vorig jaar was er al een voorlopige vaststelli­ng van het RUP. Het huidig gemeentehu­is zou dan een nieuwe gemeenscha­psinvullin­g kunnen krijgen.

Raadslid Lode Hofmans (onafhankel­ijke) is tegen. Hij vindt dat een gemeentehu­is middenin een dorpskern moet liggen, en niet twee kilometer buiten het centrum. CD&V/WIJ en Goesting! sluiten zich hierbij aan. Vlaams Belang steunt het plan, omdat er dan andere mooie projecten in het centrum van Broechem kunnen komen en de inwoners van Emblem, Oelegem en Ranst nu ook al een eindje naar het gemeentehu­is in Broechem moeten rijden. Voor hen verandert er weinig.

Sonja De Pooter (onaf hankelijke) onthield zich. Uiteindeli­jk werd de herziening van het RUP Van Den Nestlaan met zestien stemmen voor, één onthouding en vier stemmen tegen goedgekeur­d.

Een viertal studiebure­aus heeft intussen ook al een ontwerp ingediend, maar er is door het gemeentebe­stuur nog geen enkele beslissing genomen.

 ?? © KMA ?? Nu zijn de dienst omgeving, de technische dienst en de gemeenteli­jke magazijnen al gevestigd in de Van Den Nestlaan.
© KMA Nu zijn de dienst omgeving, de technische dienst en de gemeenteli­jke magazijnen al gevestigd in de Van Den Nestlaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium