Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG

Verwacht jij nog een spannende Ronde nu Wout van Aert out is?

-

Nog kansen

Wout gaan we als Vlaamse supporter zeker missen, maar dat daarom de Ronde minder spannend zou zijn, dat denk ik niet. MVDP zal de koers maken en wie weet heeft Wellens of Lampaert wel een begenadigd­e dag. De koers moet nog altijd gereden worden, dus spanning zal er wel zijn. Een snel en goed herstel gewenst aan Wout en de anderen, er komen nog kansen.

WIM DE MUYNCK,

ANTWERPEN

Als het maar veilig is

Ik keek al lang uit naar de Ronde, maar nu heb ik niet veel zin meer. Dat zal tegen zondag hopelijk weer veranderen. Wie er gaat winnen is nu minder belangrijk, als het allemaal maar veilig af loopt. En Martine Deckers heeft 500% gelijk. Laat die mannen en vrouwen gerust, stop met ‘favorieten’ te creëren: veel te veel druk op die mannen en vrouwen en ook niet zo gezond voor de tegenstand­ers. Die geraken na een tijd gefrustree­rd omdat het altijd over dezelfden gaat. En wat mij betreft mag er eens iemand winnen die zo goed als onbekend is, een ‘knecht’ die op het laatste moment werd opgetromme­ld en er een spectacula­ire vlucht of sprint van maakt en zo de geschieden­is ingaat. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Voor de rest en veel belangrijk­er wens ik dat voor Wout en Jasper alles terug in orde komt. Ook veel steun aan hun levensgeze­llen, kinderen en familie.

EDDY HEIRWEGH, ZWIJNDRECH­T

Doodsverac­hting

Ik verwacht vooral veel valpartije­n. In het hedendaags­e wielrennen zijn acrobatie en doodsverac­hting een absolute must. Er gaan nog meer vreselijke ongelukken gebeuren. Hoeveel zware valpartije­n kan Wout van Aert nog aan?

PATRICK STEPPE, ANTWERPEN

Niemand is onmisbaar

Het is een zeer pijnlijke zaak dat Wout van Aert ten val is gekomen en er een gebroken sleutelbee­n en gebroken ribben aan heeft overgehoud­en. Toch verwacht ik nog een spannende Ronde, zelfs zonder Wout van Aert, want niemand is onmisbaar. Uiteraard zal de Ronde niet hetzelfde zijn zonder Wout , maar er zijn nog andere sterke renners die het mooie weer kunnen maken. Hopelijk kan Wout van Aert na een revalidati­e van enkele weken, opnieuw zijn fiets kussen en tonen dat hij bijlange nog niet out is. Het is hem van harte gegund.

EDDY WOLFS, TREMELO

Helemaal niet

Nee helemaal niet, ik ga er zelfs niet meer naar kijken.

FREDDY DURINX, HOBOKEN

Ik hou mijn hart vast

Ik verwacht vooral een gevaarlijk­e Ronde. Als je ziet hoeveel valpartije­n er tegenwoord­ig zijn, zelfs op rechte vlakke wegen, dan houd ik mijn hart vast voor zondag, wanneer er heel wat op het spel staat en de druk sowieso nog hoger zal zijn. MARIA BOOMWOL, RUDDERVOOR­DE

Aderlating

Wat een drama voor deze sympathiek­e en sportieve wielrenner van de absolute wereldtop. Ik wens Wout van Aert heel veel sterkte en een voorspoedi­g herstel. Natuurlijk is het een aderlating dat Wout de komende wedstrijde­n niet kan koersen, de fans zullen hem erg missen.

JAN DEN BOEF, DORDRECHT

Iedereen draait zot

De koers wordt de laatste jaren zo gehypet dat het niet meer normaal is. De druk is zo hoog dat iedereen zot draait, al weken op voorhand, en dan gebeuren er stomme accidenten. Zo’n brede baan en dan rijden ze nog in de goot. Wij leerden onze kinderen dat ze net niet in de goot mochten rijden opdat ze niet zouden vallen. Wanneer coureurs aan 70 per uur voortrazen met enkel een short en een truitje dunner dan een zakdoek aan, dan moet je niet schrikken dat de wonden erg zijn. Doe dat als burger maar eens op een moto: volledig terecht krijg je dan een pro- ces wanneer je geen beschermen­de kledij draagt. Iets om het peloton eens over te laten nadenken?

JOS MAES, MOL

Genoeg talent

De Ronde van Vlaanderen is een van die koersen die nooit gewonnen worden door ‘pannenkoek­en’. Na het wegvallen van Wout blijft er genoeg talent aanwezig voor een spannende en hopelijk veilige wedstrijd.

HERMAN PEPERMANS,

BORGERHOUT

 ?? © VRT ??
© VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium