Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Incidenten volgen elkaar op

-

21 MAART:

de politie moet tussenkome­n in Dok Noord in Gent, waar Koerden hun nieuwjaars­feest naar de straat verplaatse­n

24 MAART:

Vijfduizen­d mensen vieren in Leuven het Koerdische nieuwjaars­feest. Ze komen uit alle hoeken van het land en zelfs uit Nederland en Duitsland.

24 MAART, ’S AVONDS:

de Koerden uit Heusden-Zolder keren in konvooi terug, enkelen laten de PKK-vlag met leider Öcalan wapperen. Het komt tot zware rellen tussen de Koerdische en de Turkse gemeenscha­p. De politie komt tussen met het waterkanon.

25 MAART:

twee Gentse leerlingen van Turkse afkomst krijgen klappen in Brussel tijdens een schooluits­tap wanneer ze in een pro-Koerdische betoging terechtkom­en.

25 MAART:

vanuit een wagen met Duitse nummerplaa­t worden Turken geprovocee­rd met het handgebaar van de PKK. De wagen wordt klemgerede­n en omsingeld door tientallen boze mensen.

25 MAART:

tientallen mensen vallen in Wezet (provincie Luik) een café aan, gelinkt aan de Turkse gemeenscha­p.

25 MAART:

vijftig mensen uit de Turkse gemeenscha­p dagen op aan het Gentse stadhuis, met een Turkse vlag en anti-Koerdische slogans.

25-26 MAART:

in Maasmechel­en wordt een brandbom gegooid door het raam van het lokaal van de Belgisch-Turkse Cultuur en Vriendenkr­ing, gelinkt aan de Grijze Wolven.

26-27 MAART:

een groep Turkse mannen vernielt in de nacht van dinsdag op woensdag een café in de Bevrijding­slaan in Gent

27 MAART:

de Turkse president Erdogan belt met een van de jongens die ’s maandags klappen had gekregen in Brussel.

27-28 MAART:

in de nacht van woensdag op donderdag worden in Gent een Koerdische bakkerij vernield en 22 personen bestuurlij­k opgepakt. Er worden ook wapens aangetroff­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium