Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Advocaat van De Pauw: “Je kan nooit voor iedereen goed doen”

-

John Maes, een van de advocaten van Bart De Pauw, begrijpt dat zijn cliënt zich geroepen voelde om nu de stilte te doorbreken. “De heisa rond de documentai­re zal er mee voor gezorgd hebben. Er is nooit een wederwoord geweest.”

Advocaat John Maes denkt dat Bart De Pauw al een tijd de intentie had om te communicer­en. “Je mag niet vergeten dat hij heel die periode heeft gezwegen. Sinds het filmpje en het uitbarsten van de zaak, is er geen communicat­ie meer geweest. Dat kwam door het strafonder­zoek. Hij koos bewust om op het proces zijn zeg te doen. Wat men ook vaak vergeet: hij heeft daar zijn excuses aangeboden, zo staat het letterlijk in het vonnis. Alleen was de vraag: welk van de daden was een misdrijf? Daar heeft de rechtbank de knoop doorgehakt. Van de 26 aantijging­en, bleven er zes overeind. Daarvoor heeft hij zijn straf aanvaard.”

Volgens Maes kiest De Pauw om nú te reageren, als gevolg van de docu over hem die onlangs op VRT te bekijken was. “De heisa die ontstaan is, zal er mee voor gezorgd hebben dat hij nu communicee­rt. Ik denk dat het er ook mee te maken heeft dat, wat die documentai­re betreft, er nooit een wederwoord is geweest. Wij hebben daar niet aan meegewerkt omdat die gedraaid werd tijdens het proces.”

Of Bart De Pauw na zijn interview vanavond niet opnieuw kritiek zal krijgen? “Misschien wel”, zegt advocaat John Maes. “Maar ondertusse­n hebben we begrepen dat je nooit goed kan doen voor iedereen. Sommigen keuren af dat je niet reageert. Sommigen dat je dat wel doet. Hij heeft nu gekozen om te reageren, dat is zijn persoonlij­ke keuze. Ik kan enkel zeggen dat ik daar begrip voor kan opbrengen.”(mkm)

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium