Gazet van Antwerpen Stad en Rand

CHALLENGER PRO LEAGUE Maandag huldiging op Grote Markt, QPR en Schalke 04 melden zich voor Verlinden

Thibaud Verlinden ligt goed in de markt. Na het Italiaanse Pisa hebben ook het Duitse Schalke 04 en de Engelse tweedeklas­ser QPR zich gemeld voor de aanvaller van Beerschot.

- (kvu, havg)

Verlinden, goed voor vijf goals en tien assists in het bijna afgelopen seizoen bij Beerschot, kan ook rekenen op interesse uit de Belgische eerste en de Franse tweede klasse. Hoewel zijn contract via een optie met een jaar verlengd werd tot 2025, lijkt het moeilijk voor de kampioen van de Challenger Pro League om de 24-jarige vleugelaan­valler te houden.

Zowel Schalke 04 als QPR is nog niet zeker van het behoud in de

Duitse en Engelse tweede klasse.

’t Schoon Verdiep

De vieringen stapelen zich op. Op 7 april werd de champagne ontkurkt na het veiligstel­len van de promotie naar eerste klasse en afgelopen weekend pakten de Mannekes ook de titel in tweede klasse. Opnieuw goed voor een feestje.

Komende vrijdag, bij de laatste thuismatch van het seizoen, krijgt Beerschot de trofee in ontvangst en op maandag 22 april zorgt de Stad Antwerpen voor een huldiging. “Door de 10 miles (21 april, red.) komend weekend en de drukke agenda van de stad en de burgemeest­er werd beslist om de viering op maandag 22 april door te laten gaan. Dat was de enige mogelijkhe­id om zo’n huldiging te laten doorgaan in de komende weken”, stelt de club. Om 16.30 uur blazen spelers en supporters verzamelen rond het standbeeld van Brabo op de Grote Markt en een halfuurtje later worden de kampioen op ’t Schoon Verdiep verwacht voor de traditione­le balkontafe­relen. Rond 18.30 uur is het officiële gedeelte voorbij.

Op haar webstek vraagt de club om geen vuurwerk of ander pyrotechni­sch materiaal mee te nemen naar het stadhuis.

Corona

In 2020, te midden van de coronapand­emie, promoveerd­e Beerschot ook naar eerste klasse. Een feestje in de binnenstad mocht toen niet. De laatste huldiging van Beerschot door de stad dateert van 2017, toen Beerschot promoveerd­e van het amateurvoe­tbal naar het profniveau.

 ?? © GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium