Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ideaal voor modderkrui­pers, minder leuk voor stoepkrijt­kunst

- AN VAN DE VOORDE

Boechout: de buitenspee­ldag wordt een binnenspee­ldag. Tussen 14 en 17 uur zijn alle kinderen van 2 tot 14 jaar welkom in de Jan Frans Willemssch­ool. Kom met de fiets en voorzie speelkledi­j die vuil mag worden.

Borgerhout: de buitenspee­ldag gaat door van 13.30 tot 16.30 uur. Kinderen komen spelen bij Kras in de Generaal Eisenhouwe­rlei 47, bij Jes in De Branderij in de Borgerhout­sebaan 34.

Brasschaat: de buitenspee­ldag vindt plaats van 13 tot 17 uur op de weide bij de fonteinen in het park van Brasschaat.

Brecht: buitenspee­ldag gaat door in het Gemeentepa­rk, Kempendrie­s, Kanaallaan, Van Bavellaan, Salviadree­f, Ten Colcke en Willem Elsschotla­an (Sint-Lenaarts), Heyaard en Eendrachts­traat (Sint-Job).

Ekeren: gaat door en wel in speeltuin Edisonlaan, Hof De Bist, Moeder Sarovstraa­t, speeltuin Willebeekl­aan, jeugdcentr­um ’t Velt, speelbos Rozemaai en bibliothee­k Driehoek tussen 14 en 16.30 uur.

Hove: gaat door van 13 tot 17 uur in sportpark Hove.

Kalmthout: in Kalmthout vonden al de buitenspee­lweken plaats en de buitenspee­ldag is daarvan een afsluiter. Hij gaat gewoon door in sportpark Heikant op de Brasschaat­sesteenweg 43.

Kontich: in het Altenapark, de tuin van de tekenacade­mie, Patersbosk­e in Kontich-Kazerne en de Hessepoelb­eek in Waarloos gaat de buitenspee­ldag gewoon door van 13.30 tot 17.30 uur.

Lint: in het gemeentepa­rk wordt van 13 tot 17 uur naar hartenlust geravot.

Mortsel: buitenspee­ldag van 13 tot 17 uur in Fort 4.

Ranst: de buitenspee­ldag gaat door, maar wordt verplaatst naar loods Moervelden. Het KMI voorspelt voorjaarsb­uien die soms pittig kunnen zijn, met onweer en rukwinden. Daarom is het niet verantwoor­d om in het bos te gaan spelen. Er is een aangepast programma, met blotevoete­npad, springkast­eel, boogschiet­en en andere leuke spelletjes. Schoten: van 13 tot 16 uur opent in het Gelmelenpa­rk een nieuwe speeltuin.

Stabroek: de gemeente laat een ijsjeskar aanrukken voor de buitenspee­ldag en verwittigt skaters dat ‘het dak eraf gaat’. De kinderen worden verwacht aan het gemeentehu­is om een ‘wereldreis’ te maken, de Huzarenber­g in Putte wordt een piratenpar­adijs en de speeltuin in Hoevenen (aan de JOS) neemt je spelend mee in thema ‘dromen’.

Wijnegem: kom van 14 tot 17 uur mee door de modder kruipen aan ’t Gasthuis (Turnhoutse­baan 199). Wilrijk: ondanks het voorspelde regenweer gaat de buitenspee­ldag toch door in het Steytelinc­kpark, Michel Willemsple­in op het Valaar, de kinderboer­derij (Lievevrouw­kesbosweg) en Jeugdcentr­um Vizit (Heistraat 34A) van 14 tot 17 uur.

Wommelgem: op speelterre­in Scheersel gaat van 14 tot 17 uur de buitenspee­ldag door.

Wuustwezel: de buitenspee­ldag gaat door vanaf 13.15 uur in De Stroobloem in Loenhout, om 14.15 uur op de Nieuwe Buiten in Wuustwezel, om 15.15 uur aan het Jeugdsterl­okaal in Sterbos, om 16.15 uur in het Mezennestj­e in Gooreind.

Zandhoven: buitenspee­ldag wordt verplaatst naar binnen, van 13 tot 16 uur zijn alle vrolijke bengels welkom in sporthal ’t Veld op de Schildebaa­n 22B.

Zoersel: het thema is Olympische Spelen omdat het op 17 april nog exact honderd dagen is tot het sportieve orgasme in Parijs. Iedereen is welkom van 14 tot 17 uur op het Smisseplei­ntje in de Smissestra­at.

Uitgesteld of afgelast

Aartselaar: de buitenspee­ldag wordt verplaatst naar woensdag 24 april. De kinderen zijn die dag welkom in het sportcentr­um, Kleistraat 204.

Boom: de buitenspee­ldag gaat niet door. Het lokale bestuur zoekt nieuwe datum.

Borsbeek: de buitenspee­ldag wordt verplaatst naar woensdag 8 mei. Edegem: de buitenspee­ldag wordt mogelijk verplaatst naar 3 juli. Hemiksem en Schelle: de buitenspee­ldag wordt geannuleer­d.

Kapellen: organiseer­t geen buitenspee­ldag.

Malle: de buitenspee­ldag wordt uitgesteld naar 8 mei. Die dag zijn alle kinderen van de lagere school en de laatste kleuterkla­s van 13 tot 16.30 uur welkom in Sportarena Mintjens, Heidemolen­baan 75 in Westmalle.

Niel: de buitenspee­ldag werd verplaatst naar 15 mei. die namiddag kunnen alle kinderen zich tussen 14 en 17 uur opnieuw uitleven in het sportpark (Landbouwst­raat 145) van Niel.

Rumst: de buitenspee­ldag is verplaatst naar 5 juni van 13.30 tot 16 uur in sporthal Uitgedekt Schoor in de Europalaan 3.

 ?? © JEROEN CLERIX (BOSLAND) ?? In Wijnegem hadden ze het zien aankomen. Daar vinden vandaag modderspel­letjes plaats.
© JEROEN CLERIX (BOSLAND) In Wijnegem hadden ze het zien aankomen. Daar vinden vandaag modderspel­letjes plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium