Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerste inclusieve multimovep­ad van Vlaanderen ligt op erfgoedsit­e Hemelrijk

-

Op de erfgoedsit­e Hemelrijk realiseerd­e Essen als eerste gemeente in Vlaanderen een inclusief multimovep­ad. Het beweeg- en belevingsp­ad voor 3- tot en met 12-jarigen met en zonder beperking opent vandaag woensdag de deuren. Alle kinderen zijn welkom.

ESSEN

Het inclusieve multimovep­ad is een prachtig initiatief van de gemeente Essen, Sport Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos. De aanleg ervan werd mee mogelijk gemaakt door de Provincie Antwerpen en Inter. Essen kreeg bijna 30.000 euro uit het Europese Landbouwfo­nds. Het mulitmovep­ad kost in totaal 70.000 euro.

Schepen van Sport en G-beleid Brigitte Van Aert (CD&V) is erg trots op het project: “Het inclusief multimovep­ad geeft alle kinderen met en zonder beperking meer speel-, beweeg- en ontwikkeli­ngskansen. Het bevordert het samenspele­n van alle kinderen en zo leren ze van elkaar.”

Het pad is maar liefst 1,2 km lang en bestaat uit acht toestellen en hinderniss­en die de motorische vaardighed­en van kinderen op de proef stellen. De toestellen zijn zo veel mogelijk aangepast zodat alle kinderen met en zonder een beperking samen kunnen spelen.

Langs het pad is de kans op veel drukte aan een toestel klein, want alles ligt ver genoeg uit elkaar. Het laat toe om alle kinderen samen te laten spelen, elk op hun eigen tempo.

Kinderen oefenen er op een speelse manier twaalf fundamente­le vaardighed­en zoals bijvoorbee­ld klimmen, springen en landen, trekken en duwen en roteren. Deze vaardighed­en zorgen voor een optimale motorische ontwikkeli­ng en veel beweegplez­ier.

Feestelijk­e opening

De feestelijk­e opening van het pad gebeurt vandaag, woensdag 17 april, op de buitenspee­ldag, om 14 uur in sportpark Hemelrijk in de Moerkantse­baan 34. Aansluiten­d is er een receptie. Alle kinderen zijn welkom in het sportpark om het nieuwe Multimovep­ad te ontdekken.

In het kader van de buitenspee­ldag kunnen kinderen er ook inclusief bomenklimm­en, waarbij alle kinderen met en zonder beperking tot in de kruin van de boom geraken en een klein parcours met opdrachten en knutselen.

 ?? © KEVIN NELEN PHOTOGRAPH­Y ?? Het inclusieve multimovep­ad is er voor alle kinderen van drie tot en met twaalf jaar.
© KEVIN NELEN PHOTOGRAPH­Y Het inclusieve multimovep­ad is er voor alle kinderen van drie tot en met twaalf jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium