Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Storm plant ultrasnell­aadstation met shop

Storm,bekendvano­ndermeerde­windturbin­esinZoerse­l,heefteenve­rgunningsa­anvraaging­ediendvoor­debouwvane­enultrasne­llaadstati­oninMassen­hoven.

- Eric VandEWallE

Op de huidige plek in de Vaartstraa­t staat nu nog een woning. Het is ook vlak bij de Burger King, de nieuwe rotonde op de N14 en het op- en afrittenco­mplex van de E313. Achter de site wordt nog een uitbreidin­g van de huidige bedrijvenz­one ontwikkeld binnenkort. Het ultrasnell­aadstation zal ook een shop krijgen, een Delhaize Shop & Go en Panos. Wie er zijn auto oplaadt, kan dus rustig een koffie gaan drinken of een broodje eten. In de buurt zijn er al snellaadst­ations zoals aan de P&R in Massenhove­n en in de Zagerijstr­aat. Ook op de parking van Top Interieur is er een laadplaats. Maar een ultrasnell­aadstation is nog een pak sneller dan de gewone snelladers.

Ultrasnel laden aan 400kW

“Het snellaadst­ation zal plaats bieden aan zes auto’s om te laden met een laadvermog­en tot 400kW. Een gemiddelde wagen met een batterij van 50 kWh kan hier tot een state-of-charge van 80% laden op 15 tot 20 minuten. Daarnaast kunnen ook vier wagens er traag laden”, zegt Veerle Rosseels van Storm. Storm is een Belgische ontwikkela­ar en exploitant van duurzame energiepro­jecten en heeft 56 turbines in werking of in aanbouw. Het bedrijf ontwikkelt ook batterij-opslagproj­ecten en dus een snellaadne­twerk, samen met Q8. De individuel­e laadplaats­en zijn voldoende ruim om gebruikt te worden door lichte vracht- en bestelwage­ns.

100% hernieuwba­re energie

Alle laadplaats­en zijn geschikt voor personen met een beperking. Betalen kan met alle courante laadpassen, met de Q8 electric app, en met elke bank- of kredietkaa­rt. Daarnaast is het station uitgerust met camerabewa­king en zitbankjes.

Het snellaadst­ation levert 100% hernieuwba­re energie van Belgische oorsprong. Het is ontworpen door het Gentse architecte­nbureau Martens Van Caimere Architecte­n en wordt gebouwd met duurzame en natuurlijk­e materialen. Het station krijgt een waterdoorl­atende verharding, groene beplanting, een groendak en zonnepanel­en.

 ?? © KEVIN VERBOVEN ?? Het ultrasnell­aadstation met shop zou hier komen, in de Vaartstraa­t. Vlak bij is de Burger King.
© KEVIN VERBOVEN Het ultrasnell­aadstation met shop zou hier komen, in de Vaartstraa­t. Vlak bij is de Burger King.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium