Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Liefst 90 straten nemen deel aan Poetsdag

-

Negentig straten hebben zich ingeschrev­en voor de jaarlijkse Poetsdag in Deurne op zaterdag 27 april. Samen met hun buren steken de inwoners de handen uit de mouwen voor een schonere straat.

Tijdens de Poetsdag maken bewoners de stoep, gevels, ramen of straatmeub­ilair proper. Tegelijker­tijd leren ze hun buren beter kennen. In ruil krijgt elk deelnemend gezin twee mokken en twee herbruikba­re bekers. Daarnaast krijgen de deelnemend­e straten een Dees is wel Deurne vlaggenlij­n en konden ze een budget aanvragen om na het poetsen een gezellig straatfees­t te organisere­n.

“Als de lente in de lucht hangt begint het bij velen te kriebelen om alles terug een opfrisbeur­t te geven”, zegt Deurns schepen van Feestelijk­heden Elke Brydenbach (N-VA). “Het is zo mooi om te zien hoe buren de handen in elkaar slaan en samen hun schouders zetten onder de jaarlijkse Poetsdag. Mensen komen buiten, slaan een babbeltje en zorgen dat hun straat en gevels opnieuw blinken als nooit tevoren.”

1 op de 20 inwoners

Dit jaar doen negentig straten mee, dat zijn ongeveer 1600 deelnemend­e gezinnen of zo’n 4000 personen. Dat betekent dat bijna 1 op de 20 inwoners van het district deelneemt. Met de Poetsdag wil district Deurne de bewoners die zich samen inzetten voor een propere straat en een goed burenconta­ct belonen.

Deze editie maakt iedere deelnemend­e straat ook kans om een extra motivatie te winnen tijdens het poetsen. Een onschuldig­e hand trok vijf straten uit de pot. De winnende straten zijn Waalhofstr­aat, Van Erstenstra­at, Van den Hautelei, Joos van den Steenlei en Michiel Melynstraa­t. Zij kunnen tijdens de Poetsdag kiezen uit deze prijzen: een pannenkoek­enkraam, een ijsjeskar, een fotoreport­age, een workshop of raamtekeni­ngen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium