Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lier Centraal pakt uit met 2Fabiola, Axelle Red en Hellmut Lotti Goes Metal

Bereid je voor op een zomer vol muzikaal entertainm­ent, want Lier Centraal keert terug met een reeks bruisende avonden gevuld met liveoptred­ens van verschille­nde topartiest­en.

- HÉLÈNE BACCAERT

Op donderdage­n 11 juli, 25 juli, 8 augustus en 22 augustus trekt de stad opnieuw haar feestelijk jasje aan en kan jong en oud genieten van gratis liveoptred­ens op de Grote Markt. “Met een indrukwekk­ende line-up van zowel gevestigde namen als opkomende talenten belooft Lier Centraal voor vele dit jaar een onvergetel­ijke ervaring te worden. Muzieklief hebbers van alle leeftijden zullen zich wel ergens in het programma vinden”, zegt burgemeest­er Rik Verwaest (N-VA).

Diversitei­t

“Het programma is dan ook zorg vuldig samengeste­ld om het publiek te trakteren op een diversitei­t aan genres en stijlen. Lier Centraal wil meer zijn dan een gezellig avondje voor een paar honderd mensen, we willen een evenement zijn. Een topavond met duizenden bezoekers. Ik denk dat we met deze programmat­ie tegen elke Lierenaar kunnen zeggen: er zal voor u iets tussen zitten dat je graag hoort. Voor elke leeftijd, elke smaak, voor elke goesting. Er zal ook dit jaar weer ongelofeli­jk veel ambiance zijn.”

“We proberen dit jaar zo breed mogelijk te programmer­en, zodat er voor iedereen wat wils is”, vult ook Kaat De Gruyter van Vzw Muziek Centraal aan. “Op 11 juli trapt Lier Centraal af met de dynamische beats van 2Fabiola en Omdat Het Kan & Average Rob, die gegarandee­rd zorgen voor een energieke start van de evenemente­nreeks”, zegt ze enthousias­t.

“Sinds 2018 vormen Average Rob en Omdat het kan Soundsytem een dj-duo dat garant staat voor vermaak. Dit dynamisch duo weet hoe ze een feestje moeten bouwen”, vertelt De Gruyter. “2Fabiola of Pat Krimson en Loredana waren de meest geboekte artiesten van de Vlaamse zomer 2023. Het is een opener om ‘u’ te zeggen.”

Dak eraf

Vervolgens, op 25 juli, gaat het dak eraf met Hellmut Lotti Goes Metal, waarbij Hellmut Lotti zijn verbluffen­de metalinter­pretaties ten gehore brengt. “Zijn passage op grasspop was legendaris­ch, dus we zijn er zeker van dat het een knal optreden wordt.”

Op 8 augustus kunnen de bezoekers genieten van de betoverend­e stem van Lotte De Clerck, gevolgd door de onmiskenba­re chemie tussen Jelle Cleymans en Jonas Van Geel. “We sluiten Lier centraal af in stijl. Niemand minder dan de legendaris­che Axelle Red zal op 22 augustus het podium betreden en een fantastisc­h optreden geven. Ter ere van haar recent uitgebrach­te album AR 30, dat 30 songs van de voorbije dertig jaar viert, zal Axelle Red haar succesvoll­e ‘30 ans de sensualité’-tour tot in Lier brengen.”

Lokale partners

“We kunnen ook dit jaar ook weer rekenen op heel wat steun van lokale partners, waar we enorm dankbaar voor zijn”, legt De Gruyter uit. “Het is heel mooi om te zien dat we jaar na jaar op hen kunnen steunen. Ook dit jaar zetten we terug volop in op inclusivit­eit. Vooraan zal er een vak voorzien zijn voor mensen met een beperking. Op die manier hopen we zo veel mogelijk mensen te verwelkome­n.”

Alle optredens zijn gratis toegankeli­jk. “We willen inzetten op lokale cohesie en sociale cohesie.” Lier Centraal biedt een uitgelezen kans voor muzieklief hebbers om samen te komen, te genieten van fantastisc­he liveoptred­ens en de zomer te vieren in stijl.

“Ook dit jaar zetten we weer volop in op inclusivit­eit. Vooraan wordt er een vak gereservee­rd voor mensen met een beperking” Kaat De Gruyter

Vzw Muziek Centraal

 ?? © RR ?? Ook dit jaar belooft Lier centraal opnieuw een groot feest te worden.
© RR Ook dit jaar belooft Lier centraal opnieuw een groot feest te worden.
 ?? © RR ?? Hellmut stond vorig jaar nog op de weide van Graspop.
© RR Hellmut stond vorig jaar nog op de weide van Graspop.
 ?? © RR ?? Axelle Red zorgt voor een knallende afsluiter.
© RR Axelle Red zorgt voor een knallende afsluiter.
 ?? © RR ?? 2Fabiola
© RR 2Fabiola

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium