Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG

Heb jij De Stemtest al gedaan? Wat vond je van het resultaat?

-

Nog moeilijker

Het resultaat maakt de keuze voor een partij nog moeilijker! Vier tot vijf partijen halen in mijn geval bijna hetzelfde percentage, met onderligge­nde verschille­n van maximaal 3 procent. Men moet al extreme ideeën hebben wil één partij erbovenuit steken.

JEFF VERSCHAEKE­N, KONTICH

Goed onderbouwd

De stellingen waren divers genoeg; de (partijloze) argumenten voor/tegen deden meestal wel vermoeden bij welke partij(en) ze voorkwamen, en het resultaat was er in mijn geval dan ook naar. Ik vond de omkadering vrij goed gedaan, met meer dan voldoende informatie voor mensen die twijfelen én zich goed willen informeren. Kortom, goed onderbouwd en representa­tief; hier is terdege denkwerk en tijd in gekropen.

FRANK GABRIELS, ANTWERPEN

Proficiat

Inderdaad, ik heb De Stemtest al gedaan, en ik vind het resultaat prachtig. Proficiat aan de ontwikkela­ars hiervan. Hopelijk komt er na de verkiezing­en iets in de stijl van “wat hebben de partijen beloofd en hoe veranderen ze hun beloftes na de verkiezing­en om toch maar mee te kunnen regeren”. Ik kijk er al naar uit.

EDDY HEIRWEGH, ZWIJNDRECH­T

Nog niet bindend

Ik heb De Stemtest al gedaan, met een al bij al logisch resultaat. Dit resultaat is voor mij nog niet 100 procent bindend, want ik wacht af wat er ondertusse­n nog uit de bus gaat komen. Welke beloftes komen er nog? Hoe zien de programma’s van de partijen eruit? Welke fratsen en/of schandalen komen er nog boven water? Welke combinatie­s liggen er op voorhand vast? Allemaal zaken waar de burger geen vat op heeft, maar die de mensen wel een bepaalde richting uit kunnen sturen.

DANNY JANSSENS, OOSTMALLE

Stemt tot nadenken

De test was interessan­t en stemt tot nadenken. Natuurlijk zijn er standpunte­n die wat meer nuance vragen, dus niet enkel ja of neen. Maar de test bevestigt in grote mate mijn ideeën of voorkeuren. Nu maar hopen dat het realiseerb­aar zal zijn wat de partijen willen, en dat ze beslissing­en durven nemen in dossiers die al jaren bestaan en maar niet bewegen.

KRIS CLAESSENS, EKEREN

Maat voor niets

Ik heb de test gedaan en het resultaat was zoals ik verwacht had. Dus eigenlijk toch wel een beetje een maat voor niets.

HERMAN PEPERMANS, BORGERHOUT

En gepensione­erden?

Ook ik deed De Stemtest, en wat zeer opvalt is dat er nergens vragen zijn over gepensione­erden. Wij vallen echt uit alle boten! Hard gewerkt en nu volledig afgeschrev­en! Geen leuk gevoel, dat kan ik jullie op een briefje geven.

M-P BROSENS, ESSEN

Zinvol

Een leuk initiatief en ook zinvol; je krijgt een rits stellingen – wellicht een aantal die je niet kende of niet kon thuisbreng­en bij een partij – waarover je kan nadenken en je mening (antwoord) kan geven. Verder kan je ook meer duiding krijgen, wat zinvol is om de stelling toe te lichten. Van het resultaat van de test kan je misschien versteld staan, een reden te meer om nog eens goed na te denken over de materie zodat je beter voorbereid bent om je definitiev­e keuze in het stemhokje te maken.

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

Maat voor niets

Ik heb met plezier De Stemtest gedaan, maar ik was helemaal niet verwonderd door het resultaat. Al bij al vond ik het vanzelfspr­ekend. Maar ik zal lekker niet zeggen bij welke partij ik uitkwam.

EDDY WOLFS, TREMELO

Zwart-wit

Steeds leuk om je ideeën bevestigd te zien. Toch een opmerking: waarom moet een antwoord zo zwart-wit zijn? Je kan gewoon niet nuanceren.

KRIS DE RUYTER, EKEREN

 ?? © HOLLANDSE HOOGTE / FLIP FRANSSEN ??
© HOLLANDSE HOOGTE / FLIP FRANSSEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium