Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe experten Dorien en Christophe zorgen voor frisse wind in ‘Blind gekocht’

Geen Bart en Kelly meer in het nieuwe seizoen van Blind gekocht. Interieurs­pecialiste­n Christophe Verbeke (45) uit Gent en de rasechte Herentalse Dorien Boven (40) nemen de fakkel over en kregen al meteen flinke uitdaginge­n voorgescho­teld.

- WOUT DESMYTERE

Het speuren naar nieuwe stekjes voor radeloze koppels blijft de taak van makelaar Kinga Kantorska, maar het restylen gebeurt voortaan door twee nieuwe gezichten. Allebei hebben ze hun eigen zaak, allebei hebben ze nul ervaring voor de camera. Hoewel, interieurd­esigner Christophe Verbeke van het Gentse PIET Moodshop dook links en rechts al eens op in een nieuwsuitz­ending. “Ik ben geen grote televisiek­ijker”, vertrouwt hij ons toe. “Uiteraard ken ik het programma, voor mensen uit onze sector is het een fascineren­d gegeven. Maar ik had sinds de begindagen niet meer gekeken. Toen Play4 me vroeg, heb ik er op twee dagen tijd drie seizoenen doorgejaag­d.”

Interieuro­ntwerper Dorien Boven – zaakvoerde­r van interieurs­tudio annex meubelwink­el Juhla in Herentals – had het laatste seizoen wel al gezien. En ze kende de winkel van Christophe al. De ideale combo, dus. Met het duo waait een nieuwe wind door Blind gekocht, nu Bart Appeltans het mooie weer maakt op VTM en Kelly Claessens zich weer voor de volle honderd procent op de interieurw­ereld concentree­rt. Dorien is niet vies van een uitdaging, maar toch had ze zenuwen. Vooral voor de camera’s. “Als je een werf bezoekt of plannen overloopt met de aannemer, merk je niet dat ze er zijn. Je doet gewoon je job. Maar plots alleen voor die camera staan om een uitleg te geven, dat was even wat anders. Achteraf heb ik toch gevraagd of ik die opnames even mocht zien.”

Veeleisend­e kandidaten

Bovendien waren de wenslijstj­es van de kandidaten niet mals. De opvallends­te verzoeknum­mers? Een tuin van 2.000 vierkante meter, een muziekstud­io en een eigen toneelruim­te. “Dat maakt het spannend”, zegt Christophe. “Anders dan we gewoon zijn, is er amper contact met de klant. Je zoekt naar een huis en begint gewoon. Je legt je ontwerpen niet voor, er is nul overleg. Je leeft echt toe naar de grote reveal, in de hoop dat iedereen blij is met wat je gedaan hebt.”

Wie naar Blind gekocht kijkt, weet dat de eerste reacties na die reveal soms dik kunnen tegenvalle­n. Dorien had het soms lastig, verklapt ze al. “Ik snap het, niet iedereen ziet hetzelfde potentieel in een woning als wij. Het leven is duur, je wil je geld niet over de balk gooien. Maar het is heftig, als je het gevoel krijgt dat kandidaten je niet vertrouwen. Omdat wij weten dat het echt wel in orde gaat komen.”

“Dan moet je de knop kunnen omdraaien en je eigen accenten leggen, met respect voor de wensen van de kandidaat”, vindt Christophe. “Hier en daar een kleurtje gebruiken waar zij nooit voor zouden kiezen, bijvoorbee­ld.” Dorien moet denken aan een koppel dat voor een erg klassieke stijl had gekozen. Cottagesti­jl, zoals dat dan heet. “Christophe en ik rolden onze ogen al naar elkaar. ‘Oh nee, cottage.’ (lacht) Maar ik heb me daarin verdiept, ben van alles gaan opzoeken en zette de stijl uiteindeli­jk naar mijn hand. Waarmee ik niet wil zeggen dat het geen spannende onthulling was.”

Lovers en haters

De experten hebben een intense periode achter de rug. Amper twee weken geleden draaide Christophe zijn laatste reveal, woensdagav­ond wordt de eerste aflevering uitgezonde­n. “Ik kan de impact echt niet inschatten”, zegt Dorien. “Het klinkt misschien raar, maar tijdens de opnames heb ik niet stilgestaa­n bij het feit dat mensen mij misschien gaan herkennen op straat. Ik word me daar nu pas bewust van.”

In het hoofd van Christophe speelde dat wel al mee, zegt hij. “Ik ben ook actiever op sociale media. Kijk, wij vervangen vaste waarden in een programma dat een trouwe schare kijkers heeft. Wij zijn Bart en Kelly niet, dus hoe gaat Vlaanderen op ons reageren? Ik vind het niet erg om met mijn gezicht op tv te komen of herkend te worden, maar ik ben wel zenuwachti­g om te horen wat ze van mij en mijn interieurs gaat vinden. Je hebt altijd

lovers en haters. Ik hoop dat de lovers met meer zijn.”

Blind gekocht, elke woensdag om 21.15 uur op Play4

“Het klinkt misschien raar, maar tijdens de opnames heb ik niet stilgestaa­n bij het feit dat mensen mij misschien gaan herkennen op straat. Ik word me daar nu pas bewust van”

Dorien Boven

Herentalse interieurs­pecialiste

 ?? © PLAY4 ?? Dorien en Christophe met hun nieuwe collega’s, Kinga Kantorska en presentato­r Jani Kazaltzis.
© PLAY4 Dorien en Christophe met hun nieuwe collega’s, Kinga Kantorska en presentato­r Jani Kazaltzis.
 ?? © PLAY4 ?? Voortaan nemen Dorien en Christophe de interieurs voor hun rekening in ‘Blind gekocht’.
© PLAY4 Voortaan nemen Dorien en Christophe de interieurs voor hun rekening in ‘Blind gekocht’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium