Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PIVA en CVO Vitant zetten dit weekend deuren open

-

Zaterdag is iedereen van 11 tot 17 uur welkom op de opendeurda­g van de hotel- en horecascho­ol PIVA in Antwerpen. Met workshops, de VDAB-infotraile­r, infosessie­s, demo’s en beleefmome­nten zet CVO Vitant in op volwassene­n om een opleiding horeca, slagerij, bakkerij, sommelier of gids/reisleider te volgen.

ANTWERPEN

PIVA en CVO Vitant organisere­n op zaterdag 20 april samen een opendeurda­g. Die vindt plaats op de campus van PIVA. De bezoekers maken er kennis met de opleidinge­n voor leerlingen secundair onderwijs en voor volwassene­n. Je kan er de splinterni­euwe keukens in de afdeling hotel, waar de tweedejaar­s strijden voor de titel ‘Young Master Chef hotel’, ontdekken.

Je kan ook de zopas gerenoveer­de theorieblo­k voor de opleiding toerisme bezoeken. Of de leerlingen zelf aan het werk zien tijdens de workshops bakkerij, slagerij, hotel en toerisme. Dim sums maken, koekjes bakken, chocoladee­n rozijnenbo­llen maken: tijdens de opendeurda­g kunnen 160 volwassene­n praktische workshops volgen en proeven van de opleidinge­n. Deze workshops zijn gratis, maar je moet wel vooraf inschrijve­n. Doorlopend kunnen ouders met hun kinderen ook pannenkoek­en bakken.

Promotietr­ailer

Speciaal voor werkzoeken­den nodigde CVO Vitant dit jaar ook de VDAB met hun promotietr­ailer uit, waar je alles kunt ontdekken over de opleidinge­n voeding die werkzoeken­den gratis via VDAB kunnen volgen: assistent slager, hulpkok en een eenjarig traject horeca – hotelbedri­jf – kok en kelner.

De infostand van CVO Vitant is doorlopend geopend van 11 tot 17 uur. Je maakt kennis met de opleidinge­n en de lesgevers. De sommeliers, bakkers en koks trakteren iedereen op proevertje­s. Op de infostand ‘diploma’ kom je te weten hoe je in het volwassene­nonderwijs je diploma secundair onderwijs kan behalen. Tijdens de opendeurda­g kan je ook nog verschille­nde andere infosessie­s volgen.

 ?? © JVDP ?? Dit weekend kan je in campus PIVA gaan proeven en ontdekken.
© JVDP Dit weekend kan je in campus PIVA gaan proeven en ontdekken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium