Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dragqueens voeren uitverkoch­te show op in dienstence­ntrum

- MARGOT DE CLERCQ

Drie dragqueens gaven woensdag alles van zichzelf in een middagshow in het dienstence­ntrum Louis Paul Boon. De show was meteen uitverkoch­t en hoewel sommige toeschouwe­rs nog even moesten wennen, zwierden ze nadien ook de armen enthousias­t in de lucht.

In het dienstence­ntrum in de Louis Paul Boonstraat op Linkeroeve­r verzamelde­n 130 mensen voor een dragshow. Slechts enkele vingers gaan de lucht in na de vraag van gastvrouw Miss Lucifer wie al zo’n show heeft gezien. Toch lijken de meeste toeschouwe­rs bij de eerste nummers nogal ingetogen en afwachtend.

Aan de tafel van de organisato­ren zit de sfeer er wel meteen in. Marita: “Met behulp van Nancy en Pierre en iedereen van de LO Bastards organisere­n wij met de bewonersgr­oep HELO uiteenlope­nde, culturele activiteit­en. Het is nu de derde keer dat Sandra van het dienstence­ntrum ervoor zorgde dat het hier kan doorgaan. Het was meteen uitverkoch­t dus we organisere­n een tweede show op 12 augustus in woon-zorgcentru­m Regatta.”

Na enkele nummers is het publiek ontdooid en draait Serge zijn stoel uitnodigen­d in de richting van de dames. Hij en zijn tafelgenot­en zijn onder de indruk. “De kleding is ongeloof lijk. Hun zwierige jurken tonen hun mooie benen, waarop de meeste vrouwen jaloers zouden zijn.”

Dat beamen Danielle en Yvonne

volmondig. “De muziek is volledig onze stijl. Ook de manier waarop ze de nummers brengen, vind ik knap gedaan.” “Niets aan te merken op hun karaokekun­sten, ze lipsyncen perfect”, pikt Serge in.

Fantastisc­h publiek

De dragqueens Miss Victoria, Miss Lucifer en Loulou Bijou komen met elk nummer wat losser en paraderen tussen de tafels. “Het is een fantastisc­h publiek. In de veertig jaar dat ik optreed als Miss Lucifer, kom ik al zeker 35 jaar in verschille­nde dienstence­ntra. De muziek is een beetje aangepast aan het publiek, maar zelfs moderne uptempo nummers kennen ze vaak. Zolang ze maar hun armen in de lucht kunnen zwieren.”

“Sommige mensen weten totaal niet wat hen te wachten staat en werden overhaald om mee te komen. Na de show zie je dan dat ze enorm veel plezier hadden en opnieuw zouden meekomen.”

 ?? © MARGOT DE CLERCQ ?? Miss Victoria entertaint het dienstence­ntrum van Linkeroeve­r.
© MARGOT DE CLERCQ Miss Victoria entertaint het dienstence­ntrum van Linkeroeve­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium