Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fietsparki­ng met 178 plaatsen onder Zuidpark geopend

- i info@q-park.be NIELS DELPORT

De nieuwe, publieke fietsensta­lling Kooldok onder het Zuidpark is donderdag geopend. Je kan je stalen ros er 24 uur gratis stallen op een van de 178 parkeerple­kken. Om de opening te vieren, deelt Slim naar Antwerpen tijdens de Antwerp 10 Miles een verrassing uit.

De ingang van de beveiligde fietsensta­lling bevindt zich in de buurt van de Wapenstraa­t. Naast de 178 plaatsen zijn er lockers voor batterijen van elektrisch­e fietsen en is er een herstelpaa­l aanwezig voor kleine reparaties. Daarnaast kan je er ook je banden oppompen.

Verder staan er deelf ietsen van Mobian in de stalling. Zo kunnen gebruikers van de ondergrond­se autoparkin­g op dezelfde plaats overstappe­n op een deelfiets. Via de Mobian-app kunnen ze hun autoparkee­rplaats en deelf iets al op voorhand reserveren.

De fietsensta­lling is de eerste 24 uur altijd gratis. Nadien kost ze 1 euro per begonnen 24 uur. Wie in de buurt woont of werkt, kan een abonnement nemen. Dat kost 6,90 euro per maand, ongeveer evenveel als in de andere fietsstall­ingen in de buurt. Wie een plaats wil huren, kan

“We zien dat steeds meer fietsers op zoek gaan naar kwalitatie­ve fietsparki­ngs” Koen Kennis (N-VA)

Schepen van Mobiliteit

contact opnemen met uitbater Q-Park via mail.

“We zien dat steeds meer fietsers op zoek gaan naar kwalitatie­ve fietsparki­ngs, en aan die vraag komen we hiermee tegemoet”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Met de opening van fietsparki­ng Kooldok, aanvullend op fietsparki­ng Steendok, komt de ondergrond­se parkeercap­aciteit voor fietsers onder het Zuidpark op 310 plaatsen.”

Antwerp 10 Miles

Om de fietsensta­llingen onder het Zuidpark in de kijker te zetten organiseer­t Slim naar Antwerpen een actie tijdens de Antwerp 10 Miles. Deelnemers of supporters die op zondag 21 april tussen 10 en 16 uur hun fiets in fietsensta­lling Kooldok of Steendok stallen, ontvangen een gratis sleutelhan­ger gesigneerd door de Antwerpse wielrenner Victor Campenaert­s.

 ?? © PATRICK DE ROO ?? Fietsparki­ng Kooldok, onder het Zuidpark, is de eerste 24 uur altijd gratis.
© PATRICK DE ROO Fietsparki­ng Kooldok, onder het Zuidpark, is de eerste 24 uur altijd gratis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium