Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UIT DE REGIO Prangende provincial­e titelstrij­d

-

De laatste rechte lijn is al enkele weken geleden ingezet in provincial­e. Toch is het met nog twee speeldagen te gaan razend

spannend in zes reeksen. Vloeien er dit weekend traantjes of champagne? Dit moet (of mag) je weten over de titelstrij­d in provincial­e. “We verloren nog geen enkele thuismatch, waarom zouden we daar nu mee beginnen?” DRIES VAN THIELEN

1STE PROVINCIAL­E Promovendu­s Bevel staat gans seizoen op kop

Zondag kan de ontknoping vallen in een best spannende seizoensfi­nale in 1ste provincial­e. Een heel seizoen stond promovendu­s KFC Bevel op kop. Als het dit weekend beter doet dan eerste achtervolg­er Antonia, gaat dat ongetwijfe­ld gevierd worden. “Maar we gaan er wel alles aan doen, dat ze dat niet op ons veld komen doen”, zegt Marnix Garmyn, ’s-Gravenweze­l-Schilde-aanvoerder. “Dat wil je toch niet meemaken?”

Bevel gaat het lastig krijgen met ’s-Gravenweze­l-Schilde. De fusieclub kan, als het 6 op 6 pakt én White Star Schorvoort verliest zijn volgende twee partijen, het behoud in 1ste provincial­e realiseren. “We beseffen dat het moeilijk gaat worden. Maar onze coach houdt ons op scherp: er staan nog twee, allesbehal­ve gemakkelij­ke, matchen op het programma. Als we een beetje eergevoel hebben, moeten we er vol voor blijven gaan.”

3DE PROVINCIAL­E C Nieuwmoer verloor nog geen enkele thuismatch

“Elk jaar organisere­n we een barbecue bij onze laatste thuismatch. Leuk dat het dit seizoen samenvalt met onze mogelijke titelmatch”, zegt Dimitri Olluyn, aanvoerder van Nieuwmoer. Zijn ploeg moet een puntje pakken en dan mogen de handen de lucht in. En dat doet het beter dit weekend tegen Sporting Burcht, want volgende week wacht de topper tegen eerste achtervolg­er Wijnede gem.

“Ik pak hout vast: de laatste paar weken moeten we een paar belangrijk­e pionnen missen: topscorer Witting viel uit met een enkelbless­ure en Dennis Verheyen staat ook eventjes aan de kant. Maar onze bankzitter­s vingen dat prima op.”

Dit seizoen verloor Nieuwmoer nog geen enkele thuiswedst­rijd. “Dus voor onze partij tegen Burcht gaan we die lijn ook gewoon doortrekke­n”, hoopt Olluyn.

4DE PROVINCIAL­E A Rupel Boom B staat voor het eerst op kop (zonder te spelen)

Het was erop én erover voor Rupel Boom B de voorbije weken in 4de provincial­e A. Na de derby tegen Tisselt B, kwam het op gelijke hoogte met leider Oppuurs B dat op een gegeven moment een kloofje van wel 12 (!) punten had op Boom. Door het algemene forfait van Nielse B sprong het vorige week over Oppuurs B – zonder te spelen. “Bij de spelersgro­ep leef de het wel op WhatsApp”, aldus Boom-coach Tim Buysen. “Maar ik bleef er rustig onder: als ook de kloof van Oppuurs B ineens weg kan zijn,…”

Ook voor Rupel Boom B was de terugval van Oppuurs B onverwacht. “We waren ons al aan het voorbereid­en voor de eindronde, qua voetbal is er eigenlijk niet zoveel veranderd. Al gaan we er de komende twee weken nog voluit voor gaan. Dit mogen we toch niet meer weggeven.”

“Je wil toch niet meemaken dat er een ploeg op jouw veld de titel pakt?” Marnix Garmyn

Aanvoerder ’s-Gravenweze­lSchilde

“Elk jaar organisere­n we een barbecue bij onze laatste thuismatch. Leuk dat het dit seizoen samenvalt met onze mogelijke titelmatch” Dimitri Olluyn

Aanvoerder van Nieuwmoer

4DE PROVINCIAL­E B Pakt Turk Sport de titel voor de groene tafel?

Mikail Bektas met zijn broer.

Komend weekend ontvangt Turk Sport in eigen huis FC Warriors Antwerpen. Als het wint én Schoten laat punten liggen tegen Oude God B, dan kan het feest beginnen. “We zien zondag al een beetje als onze kampioensw­edstrijd”, zegt goaltjesdi­ef Mikail Bektas. “Er gaat heel wat animo zijn: de jeugd is opgetromme­ld, er zullen eetkraampj­es staan,… Het wordt

moeite.”

Zelfs als Schoten zondag nog roet in het eten gooit, kan Turk Sport nog voor volgend weekend de titel vieren. Het zit namelijk zo: op 15 oktober werd de wedstrijd tussen Turk Sport en Los Incas onderbroke­n bij een 6-1-tussenstan­d in het voordeel van Turk Sport wegens agressivit­eit op en naast het veld. Deze week werd de zaak bepleit voor hoger beroep en in de loop van volgende week wordt een uitspraak verwacht.

Draait de uitspraak in het voordeel van Turk Sport, wat volgens insiders wel het geval zal zijn, dan kan het de titel vieren voor de groene tafel. Zeker niet alledaags.

4DE PROVINCIAL­E D EN E Opgepast voor scherprech­ters

De spannendst­e titelstrij­d? Die is aan de gang in zowel 4de provincial­e D én E, waar het verschil tussen leiders RB Elzestraat en Grobbendon­k en eerste achtervolg­ers Leest en Wechelderz­ande een luttele twee puntjes bedraagt.

Des te pikanter: respectiev­elijk SC Mechelen (4D) én Sint-Jozef (4E) moeten nog aan de bak tegen de nummer één en twee en kunnen nog hun rol als scherprech­ter opnemen. “We gaan ons vel zeker niet goedkoop verkopen”, zegt Sint-Jozefaanvo­erder Bram Van Dooren. “Aan het begin van het seizoen zagen we dat we nog tegen twee toppers aan de bak moesten, al hadden we niet verwacht dat het zolang spannend ging blijven.”

Zijn ze in Sint-Jozef extra gemotiveer­d om hun rol in de titelstrij­d op te nemen? “Eigenlijk kijken we vooral naar onszelf: we zouden nog graag eindronde spelen en gaan sowieso vol aan de bak, titelstrij­d of niet.”

 ?? © FOTO’S MAARTEN STRAETEMAN­S, GMAX, KOEN FASSEUR ?? Sint-Jozef kan zijn rol als scherprech­ter opnemen in vierde provincial­e E.
© FOTO’S MAARTEN STRAETEMAN­S, GMAX, KOEN FASSEUR Sint-Jozef kan zijn rol als scherprech­ter opnemen in vierde provincial­e E.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium