Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb zalige band met mijn klanten en met buurtbewon­ers”

- HéLèNE BACCAERT

“Ik ben een Duffelaar in hart en nieren. Ik ben hier naar school gegaan, heb altijd in Duffel gewerkt. Het is als een warme jas voor mij. Hier voel ik me thuis, en de klanten zijn als familie voor me” Katrijn Vekemans

Winkeluitb­aatster

“We geven deze maand geschenken weg en organisere­n speciale acties” Katrijn Vekemans

Zaakvoerst­er Donna

Damesboeti­ek Donna, een vaste waarde in Duffel en ver daarbuiten, viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. Zaakvoerst­er Katrijn Vekemans (62) is gepassione­erd Duffelaar, heeft een sterke band met wie er woont, en richtte haar pijlen als onderneems­ter ook op Lier en Kontich.

“Mijn zus Rita startte de winkel 40 jaar geleden. Donna was toen nog een klein winkeltje vooraan in de Kiliaanstr­aat”, vertelt Katrijn Vekemans.

“Na haar rugoperati­e nam ik het roer over, ook al werkte ik destijds als verpleegku­ndige in de psychiatri­e van Duffel. Gedurende anderhalf jaar heb ik mijn twee jobs gecombinee­rd. Ik ben aan de slag gegaan als nachtverpl­eegkundige, sliep een paar uurtjes en stond vervolgens in de namiddag in de winkel. Het was een uitdaging om de winkel te combineren met mijn andere verantwoor­delijkhede­n, maar ik heb de sprong gewaagd. Na anderhalf jaar heb ik gekozen om mij volledig te focussen op de zaak.”

Boezemvrie­ndinnen

Haar nauwe samenwerki­ng met vriendin Karin Reynaers heeft bijgedrage­n aan het succes van de boetiek. “Ik ken Karin nu 58 jaar. Wij zijn samen opgegroeid op de Beunt, wijk in Duffel-West. Karin is verantwoor­delijk voor het administra­tieve luik, maar we kiezen de collecties altijd samen en zijn blijven groeien“, legt ze uit. ”Onze focus ligt op Belgische merken van topkwalite­it zoals Terre Bleu en Caroline Biss, maar we hebben ook enkele Duitse merken voor grotere maten. Ons gamma gaat van maatje 34 tot maatje 52.”

Met doorzettin­gsvermogen en toewijding heeft Katrijn Boetiek Donna laten groeien van een bescheiden winkeltje tot een bloeiend bedrijf met vestiginge­n in Duffel, Kontich en Lier. “Sinds december 2000 zitten we op onze huidige locatie in Duffel, verderop hebben we ook nog een outlet. Ongeveer negen jaar geleden ging er een grote zaak in Kontich failliet, wij hebben dan de stap gewaagd om daar een tweede zaak te openen. Het ondernemen begint dan te kriebelen en zo zijn we zes jaar geleden ook in Lier gestart.”

Lief en leed bij de koffie

Wat Boetiek Donna onderschei­dt, is niet alleen het assortimen­t, maar ook de nauwe band met de klanten en de lokale gemeenscha­p. “Duffel zit echt in mijn hart”, zegt Katrijn. “Ik ben een Duffelaar in hart en nieren. Ik ben hier naar school gegaan, heb altijd in Duffel gewerkt. Het is als een warme jas voor mij. Hier voel ik me thuis, en de klanten zijn als familie voor me.”

“Het delen van vreugde en verdriet is hier vanzelfspr­ekend, en soms voelt de winkel meer als een ontmoeting­splaats dan een winkel. Lief en leed wordt hier gedeeld, vaak met een tasje koff ie erbij achteraan in de winkel.”

Ter ere van het 40-jarig bestaan van Boetiek Donna organiseer­t

Katrijn een feestelijk­e maand vol verrassing­en voor haar trouwe klanten. “We geven geschenken weg en organisere­n speciale acties. Het is een kans om onze waardering te tonen aan de mensen die ons door de jaren heen hebben gesteund. Onze klanten krijgen na aankoop ook allemaal een leuk geschenk mee naar huis.”

Katrijn is betrokken in de zaak met hart en ziel, dat blijkt ook uit haar verleden. Dertig jaar lang was ze lid en voorzitter van de Verenigde Winkeliers van Duffel Centrum. “Een paar maanden geleden heb ik de fakkel doorgegeve­n. Ik werk nog actief mee, maar geef meer dingen uit handen nu. Het is niet altijd makkelijk om de nieuwe generatie te betrekken bij initiatiev­en.”

Toch veerkracht­ig

Ondanks de uitdaginge­n voor winkeliers, zoals corona, blijft Katrijn optimistis­ch over de toekomst van Boetiek Donna. “Het zijn niet altijd makkelijke tijden geweest, maar we blijven veerkracht­ig”, zegt ze vastberade­n. “Met de steun van onze klanten en sterke band binnen ons team, ben ik ervan overtuigd dat we nog vele jaren kunnen doorgaan. In september wordt ik 63 jaar, ik ben zeker nog niet van plan om te stoppen.”

i Kiliaanstr­aat in Duffel, de Mechelsest­eenweg in Kontich en in de Antwerpses­traat in Lier, donnamode.be

 ?? © JDW ?? Katrijn staat al 40 jaar aan het roer van haar boetiek, en sloeg ook haar vleugels uit naar Kontich en Lier.
© JDW Katrijn staat al 40 jaar aan het roer van haar boetiek, en sloeg ook haar vleugels uit naar Kontich en Lier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium