Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Slechts één woord: klasse!

- LUDO VANDEWALLE

De manier waarop Club Brugge zich voor het eerst in 32 jaar plaatste voor de halve finale van een Europese beker verdient slechts één predicaat: klasse. Blauw-zwart toverde de Griekse hel in 90 minuten om in een Brugse hemel. Laat Fiorentina maar komen.

28.000 wilde Grieken stil krijgen: het lukte de gediscipli­neerde bende van Nicky Hayen. Club Brugge speelde een indrukwekk­end volwassen wedstrijd. De PAOK-fans in het Toumbastad­ion zorgden, zeker voor de aftrap, voor een helse sfeer, maar die ebde steeds meer weg doordat Club Brugge gewoon beter was. In elk onderdeel van het edele balspel: technisch, tactisch, qua intensitei­t en efficiënti­e. Daarboveno­p: wat een team heeft Hayen ervan gemaakt. Wat een blok dat voor de verbazend zwakke Grieken onwrikbaar was.

In de eigen competitie is PAOK de leider die het voorbije weekend niet hoefde te spelen om zich te sparen voor deze wedstrijd. Maar tegen Club werd het een Grieks drama. Slaapwande­len op een voetbalvel­d. Niet dat Club PAOK in slaap wiegde want blauw-zwart speelde in die verbluffen­de eerste helft energiek en met veel overgave. Defensief was het een fort, maar ook de offensieve varianten mochten er zijn. Ze zorgden ervoor dat Club de beste kansen kreeg, in de eerste helft al met beide goals als resultaat.

Ferran Jutgla zal met zijn twee doelpunten voor altijd aan deze wedstrijd verbonden blijven. Maar ook Eder Balanta als centrale verdediger, de rechtsacht­er Kyriani Sabbe en de herboren Raphael Onyedika speelden ijzersterk. Ook zij verdienen het etiket Man van de Match. Trainer Hayen zal ons niet tegensprek­en. Zijn opdrachten werden quasi perfect uitgevoerd. Zijn eenvoud, ook opgepikt door de spelers, loont.

Het was een vooral collectief een sterke blauw-zwarte prestatie waar het heel graag zal op voortbouwe­n. Zondag wacht alweer Union. Bij een slechte afloop in Thessaloni­ki was het zuur geweest, maar nu trekt blauw-zwart met tonnen vertrouwen naar het Dudenpark waar het niet langer dan zes weken geleden nog werd uitgeschak­eld voor de bekerfinal­e. Club Brugge hoeft zich geen zorgen te maken. De frisheid in het hoofd zal het winnen van de vermoeidhe­id in de benen. Union had Club wel liever op een ander moment getroffen.

Op donderdag 2 en woensdag 8 mei staan de halve finales van de Conference League op het programma. Wedstrijd 58 en 60 van het seizoen. De terugwedst­rijd tegen Fiorentina wordt in het eigen Jan Breydel gespeeld. Als tegen dan het verhaal nog niet is afgelopen, gaat het spoken en komt de finale in Athene op 29 mei zeker dichterbij.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium