Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Blind gesprongen’, maar niet per se juiste job gevonden

-

Sarah (31, Melle)

Het VTM-programma Blind

gesprongen zit erop. Presentatr­ice Nora Gharib hielp het voorbije seizoen vier mensen aan een nieuwe job. Maar was het ook een perfecte match?

Wie: Deze kersverse moeder van twee werkte vijf jaar als visual merchandis­er bij een winkelkete­n. Ze kreeg een job als eventmanag­er aangeboden. Zes maanden

later: Sarah werkt nog steeds als eventplann­er en is tevreden. “Ondanks een drukke job heb ik meer tijd voor mijn kinderen dan anderen.”

Audric (25, Oostrozebe­ke) Wie:

Audric leeft met een visuele beperking. Hij

kreeg een job

op een wijngaard aangeboden. Niks zien op het veld bleek een te groot struikelbl­ok. Waarop een nieuwe job als marktkrame­r werd aangeboden.

Zes maanden later: De realiteit bleek toch lastiger om de job goed uit te oefenen. “Weldra komt iemand van de braillelig­a om werkopties te bespreken.”

Victor (28, Vinderhout­e) Wie:

Hij werkte als drukker maar zijn leven nam een onverwacht­e wending toen hij worstelde met een depressie door een gokverslav­ing. Hij kreeg een job als barbier aangeboden. Maar hij raakte overprikke­ld. Hij ging parttime werken.

Zes maanden later: “Ik heb nog steeds de job. Ik blijf ook naar de sessies gaan voor mensen met een gokverslav­ing.”

Martyna (31, Londerzeel) Wie:

De fulltime moeder van twee dochters verliet op 19-jarige leeftijd haar geboortela­nd Polen. Ondanks haar droom om psychologe te worden werd ze poetshulp. Ze kreeg

een job als detentiebe­geleider aangeboden. Zes maanden later: Ze besloot dat het niet de juiste job was en wil een opleiding volgen tot consulent, waarin ze mensen helpt aan de juiste baan te geraken. (tove)

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium