Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Haarpaleis en De Vos & Marie vieren samen 15de verjaardag

- JAN BARTOSIK

“Een deel van de opbrengst gaat naar TEJO, een organisati­e die laagdrempe­lige, therapeuti­sche hulpverlen­ing biedt aan jongeren tussen 10 en 20 jaar” Wim Devolder

Kapsalon Haarpaleis

5.478 dagen. Zo lang bestaat kapsalon Haarpaleis op de Grotesteen­weg in Berchem (Antwerpen) al. En omdat ook Mieke Dockx van De Vos & Marie al vijftien jaar zaak houdt in de Boomgaards­traat, besloten ze samen een feest voor de buurt te organisere­n. “Iedereen is welkom, en ook onze vaste tattoo-artiest tekent present.”

Het waren Wim Devolder en Jelva Beyers van Haarpaleis die met het idee op de proppen kwamen om de hele wijk uit te nodigen. Vandaag, vrijdag van 16 tot 21 uur, organisere­n ze in hun zaak op de Grotesteen­weg 26 een afterworkf­eestje met drank, lekker eten en... tattoos.

“Joachim van Harbour City Tattoo, onze vaste tatoeëerde­r die vorig jaar trouwens zelf zijn vijftienja­rig bestaan vierde, komt tattoos zetten”, vertelt Wim. “Of iemand het logo van onze zaak zal laten vereeuwige­n? Daar vrezen we wat voor. Het zullen hoogstwaar­schijnlijk kleine werkjes zijn die hij zal plaatsen. Een deel van de opbrengst gaat naar TEJO, dat is een organisati­e die laagdrempe­lige, therapeuti­sche hulpverlen­ing aan jongeren tussen 10 en 20 jaar biedt.”

“We wilden graag een goed doel aan onze verjaardag verbinden”, gaat Wim verder. “En dan liefst een organisati­e die niet zwemt in de overheidss­ubsidies en vooral met vrijwillig­ers werkt. Aangezien we onder ons cliënteel veel jeugd- en sociale werkers hebben, was de keuze snel gemaakt. We hebben zelf ook twee pubers rondlopen thuis, wie weet hebben zij ooit ook wel nood aan een gesprek.”

Vaste waarde

Wie de huid liever maagdelijk houdt, kan ook gewoon van een hapje en een drankje komen genieten. “Mieke van De Vos & Marie zorgt voor de hamburgers”, weet Wim. “Noem ze gerust the best in town. Die zijn tegen een zacht prijsje te koop. De wijn komt van de Antwerpse wijnhandel Porta Vinum. Brouwerij Cabardouch­e

zorgt voor de biertjes. Ook hier gaat de opbrengst naar TEJO.”

Laat het feit dat ze hamburgers staat te bakken u trouwens niet tegenhoude­n om ook Mieke Dockx drie kussen te gaan geven. Ook zij blaast met haar zaak De Vos & Marie, die al enkele keren van naam én concept veranderde maar een vaste waarde is en blijft in de Boomgaards­traat, vijftien kaarsjes uit. “Ik was niet meteen van plan een feest te organisere­n,” vertelt ze, “maar toen Wim vroeg mee te doen, ben ik mee op de kar gesprongen. De hele buurt is welkom om te komen vieren.”

Het gaat trouwens goed met de zaak van Mieke. Wat ooit startte als restaurant Marie, om na tien jaar over te vloeien in traiteur Pastificio Marie, focust ze ondertusse­n, onder de naam De Vos & Marie, vooral op broodjes. “We hebben veel klanten in de WATTtoren, hier achter de hoek”, vertelt Mieke.

“En ook onze hamburgers – een nieuwighei­d – doen het bijzonder goed. Ondertusse­n proberen we al vijftien jaar de mensen te soigneren en voor gezellighe­id te zorgen.”

Eigenwijs

Bij Haarpaleis zaten ze de voorbije jaren trouwens ook niet stil. “In 2020, net voor de coronacris­is, zijn we naast ons kapsalon ook STUV begonnen, een interieurz­aak. We verkopen vooral duurzame spullen. Bij ons vang je twee vliegen in één klap: wij maken zowel uw haar als uw interieur mooier”, lacht Wim. “Ook ons kapsalon kun je gerust huiselijk noemen. We zijn toch ietwat eigenwijs in alles wat we doen.”

Vandaag kan je dus van 16 tot 21 uur twee verjaardag­en mee komen vieren. “We bouwen ons kapsalon helemaal om tot feestlocat­ie”, vertelt Wim. “Ik heb zo het gevoel dat we wel wat volk over de vloer gaan krijgen. En ’t wordt goed weer, dat zit ook al mee. We zijn blij onze klanten te kunnen bedanken met een feestje. En als de opbrengst van alles wat we drinken dan ook nog eens naar een goed doel gaat, dan zit het helemaal goed.”

 ?? © JAN VAN DER PERRE ?? Wim Devolder en Mieke Dockx in het kapsalon, waar vrijdag het verjaardag­sfeest plaatsvind­t.
© JAN VAN DER PERRE Wim Devolder en Mieke Dockx in het kapsalon, waar vrijdag het verjaardag­sfeest plaatsvind­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium