Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Katelijne en Kalfort strijden onderling voor laatste eindrondet­icket

- DRIES VAN THIELEN

Even uitbollen in de laatste match van het reguliere seizoen? Het zit er niet in voor KFC Katelijne (51 punten) en Kalfort Puursica (48) in derde provincial­e A. Beide ploegen strijden nog voor het laatste eindrondet­icket, al hadden ze dat zelf niet helemaal verwacht.

Sterker nog, Katelijne begint met drie punten voorsprong aan de match. Gewoon Puursica op eigen veld niet laten winnen en de buit is binnen. “Ongelofeli­jk”, schudt goaltjesdi­ef Marnix Willockx het hoofd. “Aan het begin van het seizoen had echt niemand dit verwacht, zelf mikten we om de lijn van vorig seizoen voort te zetten met een zevende plek. Vooraf was de eindronde geen doel, maar uiteraard lééft dat nu wel!”

Dan moet het wel zien dat Kalfort Puursica niet wint. En de promovendu­s is maar wat gebrand om Katelijne een hak te zetten. “Winnen is deelnemen aan de eindronde, verliezen betekent vakantie. Ik hoop op het eerste”, klinkt het strijdvaar­dig bij coach Kenny Lavaert van Kalfort. “Al gaat het niet eenvoudig worden. In de heenmatch werd het 1-1 en heeft Katelijne het ons écht heel moeilijk gemaakt. Daar lopen een paar toppers rond.”

Gezonde ambitie

De promovendu­s beleeft wel een dijk van een seizoen. “Op een gegeven moment stonden we zelfs tweede, maar ik wist dat we dat niet zouden volhouden”, zegt Lavaert. “Iedereen kent wel eens een dipje, waardoor we terugzakte­n naar de zesde stek. Zonde, want de club heeft wel de gezonde ambitie om te promoveren op termijn. Hopelijk dit seizoen nog via de eindronde, anders op een ander moment. Wat ik zondag wil zien tegen Katelijne? Dat de jongens het allerbeste van zichzelf geven.”

Al vullen ze dat laatste soms op een vreemde in bij Puursica. “We hebben de reputatie van de ‘vuilste’ club uit de reeks te zijn. Ergens klopt dat wel, want we pakten tot dusver al zeventig (!) gele kaarten. Maar er zijn er ook heel veel kaarten gevallen zonder dat er een fout werd gemaakt. (lacht)

Ook bij Katelijne leeft de partij. Zeker bij Willockx, die na dit seizoen naar eersteprov­incialer Ranst verkast. “Even nog de kers op de taart zetten voor ik vertrek.”

 ?? © GOYVAERTS/GMAX ?? Marnix Willockx van Katelijne versierde met 17 treffers een transfer naar Ranst.
© GOYVAERTS/GMAX Marnix Willockx van Katelijne versierde met 17 treffers een transfer naar Ranst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium