Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Laatstejaa­rs Stella Matutina verrassen leerkracht met flashmob in Berlijn

-

Tijdens de eindejaars­reis naar Berlijn vierden de 87 leerlingen van het zesde middelbaar van het StellaMatu­tina-Instituut het naderende pensioen van hun leerkracht Wanda Broeckx. Ze verrasten haar met een flashmob op het nummer ‘Shut up and dance’.

WUUSTWEZEL

Met een rijke geschieden­is van reizen met de leerlingen, begon Wanda’s avontuur in de jaren 80. Toen stond de Berlijnse muur er nog. Al snel volgden enkele reizen naar Berlijn. Sinds 1992 organiseer­de ze maar liefst twaalf uitgebreid­e reizen naar Italië en verschille­nde andere trips naar onder meer Barcelona,

De reizen naar Berlijn zijn, onder leiding van Wanda, sinds 2012 wél een vaste traditie geworden de

Provence en

Lissabon. binnen de school.

“Haar vakgebied Duits maakte de organisati­e alleen maar gemakkelij­ker. Haar genegenhei­d voor de leerlingen, haar enthousias­me en opgewekte karakter zorgen ervoor dat Wanda voor altijd in de herinnerin­gen zal voortleven van zowel de leerlingen als de collega’s”, meent collega Vicky Hellebosch en titularis van de zesdejaars.

“Met extra veel slagroom”

Als blijk van waardering voor hun juf bedachten de leerlingen een verrassend­e flashmob. Ze brachten die op het nummer ‘Shut up and dance’.

“Na weken van voorbereid­ing verrasten ze Wanda hiermee op de Breitschei­dplatz in Berlijn. De warme temperatur­en zorgden voor een ongekende sfeer. Met de glimlach, maar ook geemotione­erd bedankte ze de leerlingen. ‘Deze Berlijnse reis is de kers op de taart, maar dan één met extra veel slagroom’, bekende ze.” De leerlingen sloten de reis af met de hartverwar­mende woorden: “We love you Wanda, we do!”

 ?? © VICKY HELLEBOSCH ?? Op de Breitschei­dplatz in Berlijn dansten de leerlingen voor hun leerkracht Wanda Broeckx.
© VICKY HELLEBOSCH Op de Breitschei­dplatz in Berlijn dansten de leerlingen voor hun leerkracht Wanda Broeckx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium