Gazet van Antwerpen Wass & Dender

“Webshops krijgen kans in onze ‘stenen’ winkel”

Winkel plus horeca in The Guest Huidevette­rsstraat

- (jas)

In de Huidevette­rsstraat opent op vrijdag 3 september ‘The Guest’, een winkel waar kledij, cosmetica, kunst en horeca onder één dak worden samengebra­cht. En voor de klant is er altijd iets extra te beleven, zoals een mini padelveld waar je de nieuwste rackets van sportmerk Osaka kan uittesten.

Opnieuw schwung brengen in de Antwerpse winkelstra­ten, dat is wat Jim Cantens en Guy Rietens willen bekomen met The Guest in de Huidevette­rsstraat 39. En daarvoor moet je jezelf onderschei­den van de doorsnee modezaak. Dat begint bij het aanbod dat verschille­nde merken, ondernemer­s en kunstenaar­s samenbreng­t.

“Maar het begint bij ons horecagede­elte op het gelijkvloe­rs”, zegt Jim Cantens. “Het kloppend hart van de winkel. Het geeft meteen een gezellige indruk. Hier proberen we ook de kans te geven aan jonge, nieuwe merken, zoals Madak dat met pralines uit Amsterdam voor een Belgische première zorgt. Je kan er iets drinken, iets eten of iets afhalen.”

Voor cosmetica moet je ook op het gelijkvloe­rs zijn met merken als Marie-Stella-Maris, T-Labo, Pure Cbd, The Herborist en l’Arin. De eerste verdieping draait om mode en accessoire­s met een aantal vaste, gekende merken als Toos Franken, Collectors Club, Alicia Audrey, On Running, Recto Verso, Souvenirs de Pomme, Sarah De Saint Hubert en Eastpak Collaborat­ions.

Kortere periodes

“Tegelijker­tijd willen we ook nieuwe, startende ondernemer­s activeren die voor een kortere periode kunnen intekenen”, zegt Cantens. “In de coronacris­is zijn heel wat nieuwe online initiatiev­en opgestart. We willen hen de kans geven om te proeven van de fysieke winkel.

Dat doen we vanuit het geloof dat die stenen winkel allesbehal­ve dood is, maar de binnenstad nood heeft aan frisse initiatiev­en die een andere blik werpen op retail.”

Voor de kunst- en interieurm­innende shopper is de tweede verdieping ingericht met onder meer Live Light en Black Gallery.

Alles samen is The Guest goed voor zo’n 1200 vierkante meter aan winkelplez­ier. “En dat wordt aangevuld met activiteit­en die voor die extra beleving zorgen”, zegt Cantens. “Piercingda­gen, workshops rond voeding en een mini padelveld waar je de nieuwe rackets van sportmerk Osaka kan uittesten. We zijn ervan overtuigd dat onze gasten elkaar kunnen versterken, een stenen winkel als testlabo voor gevestigde merken en een lancerings­platform voor startups.”

 ?? FOTO'S RR ?? De Huidevette­rsstraat 39, waar op 3 september The Guest opent.
FOTO'S RR De Huidevette­rsstraat 39, waar op 3 september The Guest opent.
 ??  ?? Het modegedeel­te.
Het modegedeel­te.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium