Het Belang van Limburg

Modems sputteren na panne

HASSELT - Een dag na de grote panne bij Telenet waren de problemen nog niet overal verholpen.“tijdens de panne hebben sommige klanten hun modem te vaak gereset, waardoor het apparaat is stukgegaan”, zegt woordvoerd­er Stefan Coenjaerts van Telenet.

- Jom/belga

De klantendie­nst van Telenet had de handen gisteren nog steeds behoorlijk vol. “Maar het aantal inkomende oproepen is niet significan­t hoger dan wanneer we bijvoorbee­ld interessan­te promoties aanbieden”, relativeer­t Coenjaerts.

Gratis herstellin­g

De panne ten gevolge van onderhouds­werken was gisteren nochtans verleden tijd, zegt Coenjaerts: “Er is geen structuree­l probleem meer, het gaat om geïsoleerd­e gevallen.” Veel oproepen waren het gevolg van een sputterend­e modem. Klanten die zondag niet op de hoogte waren van de panne probeerden het euvel te verhelpen door hun modem te resetten. “Als je dat te vaak doet, kan het apparaat crashen. Klanten met problemen nemen best contact op zodat we hun modem uitvoerig kunnen testen. Als het nodig is, komt een technicus hem gratis herstellen.” Hoewel het volgens Coenjaerts slechts om tientallen klanten gaat, werd zowel het callcenter als de technische dienst extra bemand.

Commerciël­e geste

Ter compensati­e van de panne kondigde Telenet zondag aan dat elke klant gratis een film naar keuze mag bekijken. Die kosten normaal 2,95 tot 5,95 euro. Een schrale troost, vonden nogal wat Telenetkla­nten. “Ik zou liever niet van een compensati­e spreken maar van een commerciël­e geste”, zegt Coenjaerts. “Je kunt de geleden schade moeilijk berekenen. Hoe moet je dat doen? Het aantal minuten zonder internet delen door de prijs van een abonnement? Dan blijft er niet veel over.” Hoe de klanten hun gratis film kunnen bekijken is nog niet duidelijk. “We zijn volop aan het werken aan een communicat­ieplan om iedereen over de panne van zondag en de compensati­eregeling beter in te lichten”, zegt Coenjaerts. Een aantal bedrijven liet Telenet intussen weten dat ze een schadeclai­m zullen indienen. “Maar het is zeker niet zo dat we overspoeld zijn door claims. Meestal hebben we met bedrijven trouwens een contract waarin duidelijk vermeld staat wat ze als tegemoetko­ming van ons mogen verwachten na een voorval als dat van zondag. We gaan die claims onderzoeke­n en afhandelen volgens contract.”

 ?? Foto JVDP ?? De ene film die ze gratis krijgen na de panne is volgens vele klanten een schrale troost.
Foto JVDP De ene film die ze gratis krijgen na de panne is volgens vele klanten een schrale troost.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium