Het Belang van Limburg

“Gesprek van drie minuten”

Wilmots vertelt Van Damme wat hij verlangt

-

MarcWilmot­sverwelkom­degisteren achttien fitte spelers op training in Neerpede. Onder hen ook Jelle Van Damme, die in september 2011 afhaakte bij de Rode Duivels omdat hij na een verre reis richting Azerbeidzj­an zonder een woordje uitleg van Georges Leekens in de tribune was beland. “Ik heb met Jelle gesproken, hij weet perfect wat ik van hem verlang”, aldus Wilmots.

Jelle Van Damme liep er vrolijk bij gisteren in Neerpede. De Standardve­rdediger komt weer met plezier naar de Rode Duivels. “Ik heb een gesprek met Van Damme gehad, dat heeft precies drie minuten geduurd”, verklapte de bondscoach. “Hij weet wat er van hem verwacht wordt. Bij de nationale ploeg denk je niet aan jezelf, maar aan het team.” Klare taal. De rangorde op de linksachte­r is voor Wilmots duidelijk: “Vertonghen, Vermaelen, Van Damme. In die volgorde. Op de rechtsback heb ik Gillet, Alderweire­ld en Ciman, daar kies ik naargelang de kwaliteite­n van onze tegenstand­er.”

Ook Silvio Proto zegde de Rode Duivels om dezelfde reden als Van Damme vaarwel. Staat de deur ook voor hem weer open? Wilmots: “Ik heb geen enkele deur gesloten, voor niemand. Zondag zag ik een sterke Jelle Vossen bij KRC Genk en ook Tshimanga liet zich opmerken. We hebben veel potentieel, dat is wel duidelijk.”

Wilmots is niet bepaald gelukkig met de datum van de vriendscha­ppelijke wedstrijd. “Mentaal is het moeilijk om zo een match te spelen. Ik weet dat uit ervaring. Als ik mocht kiezen, had ik dit duel nu niet voorzien, maar we zullen het wel serieus opnemen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium