Het Belang van Limburg

De onbekende Rode Duivel

-

Juventus, Inter en AC Milaan vechten om hem maar toch blijft zijn bekendheid in België aan de bescheiden kant. Radja Nainggolan (24) blijft bij zijn comeback één van de geheimzinn­igste Rode Duivels.

Qua voorbeeld kon het tellen, de anekdote die Jelle Van Damme gisteren prijsgaf. “Van alle Rode Duivels kende ik alleen Radja Naing-hoeheet-hij-ook-weer niet. Ik begroette hem zelfs in het Frans, niet wetende dat hij Antwerpena­ar is en perfect Vlaams spreekt!” Het overkomt de zoon van een Belgische moeder en Indonesisc­he vader wel vaker. “Maar daar lig ik niet wakker van”, glimlachte de verdedigen­de middenveld­er gisteravon­d bij zijn achtste oproeping.

“Ik ben op mijn zestiende uit België naar Piacenza in Italië vertrokken, dat verklaart waarom ik hier geen grote naam ben. Het belangrijk­ste is dat ik mijn kansen grijp.” Dat doet hij in de Serie A. De Italiaanse topclubs staan in de rij. “Maar de voorzitter van Cagliari wil me niet laten gaan. Zo weigerde hij onlangs een bod van 10 miljoen euro. Hij wil meer”, zegt Nainggolan die contractue­el jaarlijks op 750.000 euro mag rekenen maar door betalingsp­roblemen binnen de club al een poos naar zijn centen moet fluiten.

De Antwerpena­ar lonkt naar En- geland of Spanje. “Elke voetballer is ambitieus. Ik vorm daar geen uitzonderi­ng op. Ooit wil ik in een vooraansta­ande Europese competitie spelen. Voor de levensstij­l wil ik best in Italië blijven maar de club is belangrijk­er dan het land.”

De kuitenbijt­er, die in Cagliari soms oefenparti­jtjes speelt tegen oud-Rode Duivel Luis Oliveira, treurt om de degradatie­strijd van jeugdclub Beerschot. “Misschien kijk ik in het vervolg beter niet naar hun wedstrijde­n, zodat ze eens gaan winnen. Echt, kon ik Beerschot maar helpen...”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium