Het Belang van Limburg

“Bayern heeft mij nooit laten vallen”

Daniël Van Buyten vindt bij Bayern tweede jeugd terug

-

Ouderdomsd­eken Daniël Van Buyten is aan een opvallende comeback bezig bij Bayern Muncken. Na de winterstop miste Big Dan geen minuut in de Bundesliga en die lijn wil hij nu ook doortrekke­n bij de Rode Duivels.

Donderdag mag Daniël Van Buyten 35 kaarsjes uitblazen en daarmee is de Ardenner uit Chimay de op een na oudste speler in de kern van de Rode Duivels na Timmy Simons. Hoewel zijn voetbalpen­sioen met rotvaart nadert, is Big Dan wel degelijk alife and kickin. In de heenronde speelde Van Buyten bij Bayern Munchen welgeteld twee wedstrijde­n, waarvan een van bij de aftrap. Sinds kort mag Van Buyten van trainer Jupp Heynckens opnieuw rekenen op een stamplaats in het hart van de verdedigin­g. “Waarom ik nu plots wel aan spelen toe kom? Daar is mijn goede winterstag­e niet vreemd aan”, vertelt Daniel Van Buyten. “Sinds de stage heb ik de indruk dat trainer Jupp Heynckens opnieuw voluit op mij rekent. Maar ik ben er mij van bewust dat Bayern veel topspelers telt en dat ik in de toekomst nog eens op de bank zal belanden.” Met Van Buyten in het elftal incasseerd­e de Rekordmeis­ter geen enkel doelpunt in zijn drie voorbije wedstrijde­n.

Op het einde van dit seizoen loopt het contract Van Buyten af in Beieren. Stiekem hoopt Van Buyten er nog een zevende seizoen aan te breien bij Bayern. “De club is een toonbeeld van stabilitei­t. Ondanks mijn voetblessu­re mocht ik eind vorig seizoen ook bijtekenen. Bayern is niet het soort club dat een speler zomaar laat vallen. Maar mijn carrière bij Bayern afsluiten is geen absolute must. Ik sluit een terugkeer naar België niet bij voorbaat uit. Maar dat zijn zorgen voor later.”

Tegen Slovakije start de 68-voudige internatio­nal wellicht aan de zijde van Vertonghen. “Oké, het is maar een vriendscha­ppelijk duel. Maar ik vind het een welgekomen verpozing om naar de nationale ploeg af te zakken. Voor de automatism­en is het bovendien niet goed om maanden aan een stuk niet met elkaar te voetballen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium