Het Belang van Limburg

“Bundesliga maakt me beter”

-

Vanavond om 20u00 werken ook de Belgische beloften een vriendscha­ppelijk duel af. In Mechelen ontvangen ze de Europese kampioen U21, Spanje. Onder de lat bij de Belgen staat Koen Casteels, die in volle degradatie­strijd is met zijn club Hoffenheim.

Hoffenheim, sinds vorige week de nieuwe club van Igor De Camargo, beleeft momenteel zijn eerste moeilijke seizoen sinds het in 2008 zijn intrede maakte in de Bundesliga. Het team van miljardair Dietmar Hopp bengelt na 20 speeldagen op de zestiende plaats met amper twee punten voorsprong op de degradatie­zone. “Het gaat dit seizoen inderdaad iets moeilijker dan in de vorige jaren”, weet Casteels. “Maar persoonlij­k mag ik zeker niet klagen dit seizoen. Met negen basisplaat­sen heb ik veel meer mogen spelen dan ik had verwacht. Het was een beetje jammer dat de ploeg niet goed draaide op dat moment maar ik heb wel kunnen bewijzen dat ik het niveau van aankan.”

Om het degradatie­spook te verjagen is Hoffenheim zich in januari flink gaan versterken. Een van de vele nieuwkomer­s is Heurelho Gomes, de Brazilaans­e wordt door Tottenham uitgeleend aan de Duitsers. “Ik besef wel dat ze iemand van dat kaliber niet halen om op de bank te zetten. De nieuwe coach, Marco Kurz, kiest nu voor ervaring en dat kan ik begrijpen in deze moeilijke situatie”, vertelt Casteels.

Casteels vertrok in 201 bij Genk een heel seizoen op de bank bleef. Een basisplaat­s tussen de palen bij KRC leek er aan te komen maar toch beklaagt de talentvoll­e doelman zich zijn Duitse avontuur niet. “Neen, ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze. Ik merk dat ik nu veel verder sta dan twee jaar geleden. De Bundesliga­heeftmebet­ergemaakt.” Wat de toekomst brengt weet Casteels nog niet. “Het is afwachten of Hoffenheim­zichkanhan­dhaven.Als dat lukt dan zie ik een verlengd verblijf zeker zitten maar als we het niet redden, moet ik mijn situatie herbekijke­n deze zomer. Dan sluit ik een terugkeer naar België niet uit.” U21 België – U21 Spanje live op internet - De wedstrijd tussen Jong België en Jong Spanje zal rechtstree­ks te volgen zijn op de wensite www. belgianfoo­tball.be. THST

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium