Het Belang van Limburg

“Vooral tactisch nog veel bijleren”

Axel Bonemme krijgt zijn kans op de linksachte­r bij de Kanaries

- GUS

Axel Bonemme, op zijn 19de al de hemel in geprezen door Roland Duchâtelet, vult sinds zondag de linksachte­r in bij STVV. De jonge Waal van Standard moet de naar Beerschot vertrokken Giel Deferm vervangen. Tegen Lommel deed Bonemme dat meer dan degelijk.

Deferm trok naar het Kiel vorige week, toch een aderlating voor de STVV-defensie. Axel Bonemme is de enige overgeblev­en linksachte­r in de Truiense kern, en dus krijgt Roland Duchâtelet zijn zin: Bonemme speelt. Enige tijd geleden schreeuwde Duchâtelet zijn onbegrip voor de tv-camera’s uit waarom supertalen­t Bonemme niet in de basis stond bij STVV, dat is nu dus veranderd. “Ik heb zelf dat interview zelf niet gezien”, bekent Bonemme. “Het is natuurlijk wel leuk dat hij de spelers van Standard zo verdedigt.”

“Ik krijg mijn kans nu voluit en probeer zo goed mogelijk te doen wat de trainer vraagt”, vervolgtBo­nemme.“TegenLomme­lluktedat aardig. De trainer zegt niet veel, soms krijg ik wel op m’n donder. Vooral tactisch vindt hij dat ik nog flink moet bijleren. Daar doe ik dan ook mijn uiterste best voor.”

Een interview geven in het Nederlands is onmogelijk voor de Luikenaar. “Toch heb ik sinds mijn komst naar hier al heel wat woorden bijgeleerd. Ik moet wel, want naast me staat een Hollander (Ivo Rossen, nvdr)

(lacht). Als het niet lukt, babbelen we zelfs in ’t Engels.”

Bonemme pakte zijn tweede basisstek in de derby, in de heenronde speelde hij tegen Heist, tegenstand­er van volgende zondag. Onzeconcur­rentenbove­naanspelen­volgend weekend tegen mekaar of hebben een moeilijke opponent. Wij spelen tegen de hekkenslui­ter, dus weten we dat we een gouden zaak kunnen doen. Maar Heist onderschat­ten zou dom zijn zijn. Dat deden we in de heenmatch ook. We geraakten niet verder dan 0-0.” GUS

Recuperati­e - Vandaag kregen de spelers die gisteren Lommel klopten een recuperati­etraining voorgescho­teld met vooral loop- en fietswerk. Joeri Dequevy, die zondag naar de kant moest met krampen, deed het - samen met Rob Schoofs - kalm aan De spelers die niet of weinig in actie kwamen in de derby kregen een doorgedrev­en training.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Bonemme is het Nederlands nog niet helemaal machtig.
FOTO JEFFREY GAENS Bonemme is het Nederlands nog niet helemaal machtig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium