Het Belang van Limburg

“Ik ben de grootste en viel dus het eerste op”

-

In Lommel werd gisteren nog druk nagekaart over de beslissing­en van ref Joeri Van de Velde op Stayen. Dat de spelleider geen strafschop­rijpe overtredin­g zag in de ingreep van de Truiense verdediger Kotysch op Vanaken, daar kon men nog enigszins begrip voor opbrengen.

“Als er sprake is van licht contact - en dat was er - gaat de bal soms op de stip, soms niet”, was de filosofie. Maar de rode kaart en de daarmee gepaard gaande schorsing van spelmaker Hans Vanaken tegen Oostende stuitte op algemeen onbegrip. Van de Velde had het zondag sowieso niet op de ‘Hansen’ begrepen. Want na Vanaken werd ook verzorger Hans Geboers in het tumultueuz­e slot naar de kleedkamer gestuurd. Wegens kritiek op de leiding. Geboers kreeg gisteren van de Bond één week schorsing op zijn boterham en mag zaterdag tegen Oostende niet in de dug-out zitten.

“Wat ik dan wel geroepen heb? Niets meer of minder dan wat iedereen op de bank riep. Dat ik vond dat ons een strafschop onthouden werd. En dan die rode kaart er nog bovenop. Heel onrechtvaa­rdig. Ik ben de grootste van de bende en viel de ref dus het eerst op, vandaar (lacht).”

De door merg en been snijdende wind maakte zondag ook nog een paar slachtoffe­rs. Jelle Rykx die in de tribune zat te kleumen, meldde zich gisteren ziek en ook roerganger Philip Haagdoren was geveld door griep. De recuperati­etraining van maandag werd geleid door zijn assistent Tom Vandervee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium