Het Belang van Limburg

“Anderlecht kan alleen zelf de titel mislopen”

Bedreigen vedettengr­illen alsnog titelkanse­n van Anderlecht?

- STEVEN BERGHMANS

Wat scheelt er toch met de vedetten van Anderlecht? Na een vredige heenronde gaat de competitie­leider de jongste weken gebukt onder de nukken van het ‘onmisbare drietal’ Jovanovic - Mbokani - Biglia. Een gevaar voor de titel?

Eerst Lucas Biglia die onaangekon­digd de winterstag­e en competitie­hervatting aan zijn neus liet voorbijgaa­n, dan Dieumerci Mbokani die ondanks eerdere beloftes dagen te laat van de Africa Cup terugkeerd­eensindszo­ndagzitAnd­erlecht met een probleem-Milan Jovanovic, die in de topper tegen Standard dom naar rood sollicitee­rde met een volstrekt onnodige duw op Opare, waardoor paarswit meer dan een helft uitgedund verder moest en slechts met veel moeite een puntje uit de brand kon slepen. En alsof dat nog niet genoeg is, kijkt Jovanovic aan tegen een bijkomende schorsing. Het was niet de eerste keer dat de temperamen­tvolle Serviër zijn team in de steek liet, tot woede van de ploegmaats. En ook trainer John van den Brom, tot dusver een toonbeeld van vergiffeni­s, is de situatie hartsgrond­ig beu.

BRANDJES BLUSSEN

“Als Anderlecht de titel nog misloopt, zal het dat enkel en alleen aan zichzelf te dankenhebb­en”,onderkenta­nalistGeer­t De Vlieger dat misplaatst vedettenge­drag de grootste bedreiging vormt voor een 32e Brusselse landstitel. “Deze zaken bewijzen precies waarom Jovanovic, Mbokani en Biglia nog in België voetballen: omdat er mankemente­n aan zijn. Dat beseft Anderlecht heus ook. Jovanovic is mislukt bij Liverpool, Mbokani moet het straks nog altijd in het buitenland waarmaken en Biglia geraakt niet eens weg. Maar... naar Belgische normen heeft dit trio wel een absolute meerwaarde. De redenwaaro­mdecluball­ebrandjesz­ogoed en zo kwaad als mogelijk blust”, stelt de gewezen Anderlecht­doelman.

Blijft de vraag of de strapatsen van de drie hoogsten in rang een gevaar kunnen vormen voor de Brusselse titelkanse­n? Neen, besluit Geert De Vlieger ferm. “Normaal is niets of niemand in staat om dit Anderlecht te bedreigen. De concurrent­ie is immers bijlange ook niet perfect.”

 ?? FOTO’S
PHOTO NEWS ?? Jovanovic slikt domme schorsing Mbokani te laat terug van Africa Cup Biglia blijft met ziektebrie­fje weg van stage Memorabel beeld uit de topper Anderlecht - Standard van zondag: Milan Jovanovic wordt uitgeslote­n.
FOTO’S PHOTO NEWS Jovanovic slikt domme schorsing Mbokani te laat terug van Africa Cup Biglia blijft met ziektebrie­fje weg van stage Memorabel beeld uit de topper Anderlecht - Standard van zondag: Milan Jovanovic wordt uitgeslote­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium