Het Belang van Limburg

“Ik wil de topper tegen Club Brugge niet missen”

- SBE/ALEL

De rode kaart van Milan Jovanovic tegen Standard dreigt de Serviër nog even te achtervolg­en. Het bondsparke­t eiste gisteren, voor de duw op Standardsp­eler Daniel Opare, immers een schorsing van drie wedstrijde­n plus een boete van 500 euro.

Vandaag wordt dit bevestigd of bijgestuur­ddoordeGes­chillencom­missie. Maar opmerkelij­k: hoewel Anderlecht het gedrag van zijn speler veroordeel­t en hoewel Jovanovic zijn fout inziet, beloven club en speler zeker in beroep te gaan tegen een schorsing.

“In mijn opinie is drie matchen gewoonweg te veel, en daar denkt Anderlecht net zo over”, verklaart Milan Jovanovic aan uw krant. “De rode kaart was op zijn plaats. Die actie was dom van mij. Ik had juist kalm moeten blijven”, excuseert hij zich. “Maar, ik ben geprovocee­rd geweest, heb niet geslagen en beging geen vuile fout. Het was niet meer dan een lijf-aan-lijfcontac­t.”

Al is het beroep ook van sportieve aard. “Ik wil vooral de topper tegen Club Brugge niet missen”, bekent Jovanovic. “Met één of twee matchen schorsing kan ik leven.” De ontwikkeli­ng is niet zonder belang voor Anderlecht. Jovanovic was dit seizoen nog goed voor zes competitie­goals maar vooral: met dertien beslissend­e passes is de Serviër de onbetwiste assistkoni­ng van de Jupiler Pro League.

Jovanovic, die vrijdag moet verschijne­n voor het Beroepscom­ité, kan door het beroep zondag nog spelen tegen Waasland-Beveren (18u), maar zijn meespelen tegen Charleroi (op 15 februari thuis) en op Club Brugge (op 24 februari) blijven onzeker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium