Het Belang van Limburg

“Standard kan nog in de buurt van Anderlecht komen”

-

1 De beste van de drie keepers op Sclessin is Sinan Bolat, maar Standard heeft gelijk om hem niet meer op te stellen.

Van der Elst: “Het is nooit fijn als dat soort beslissing­en genomen worden.Dat Bolat er voor koos om tot het einde van zijn contract bij Standard te blijven en gratis te vertrekken, hoort nu eenmaal bij het voetbal van vandaag. De prestatie van Kawashima op Anderlecht kon beter, maar ik denk niet dat er een groot verschil is tussen die twee. Bolat heeft in het verleden bewezen dat hij een topkeeper is, maarKawash­imadeedhet­totdusvero­ok best aardig. Net als alle keepers gaat hij ook wel eens in de fout, maar alles bij mekaar levert hij goed werk bij Standard.”

Thans: “Bolat heeft al lange tijd aangegeven­dathijwegw­il.Dusmisschi­enishet wel best zo voor alle partijen. Standard lijkt voluit de kaart Kawashima te willen trekken. Aan de ene kant is het jammer voor Bolat, want het blijft een topkeeper en nadat hij eerst lange tijd out was met een blessure, gaat hij nu weer een aantal maanden moeten toekijken. In principe zou Rednic hem moeten kunnen opstellen als hij de beste is op training. Maar dat is dus buiten de strategie van de club gerekend. Bolat zal er niet zoveel problemen van maken, denk ik.”

Snelders: “De club is tevreden over zijn twee andere doelmannen en stelt zo een duidelijke rangorde in. Op zich eengoedeza­ak,maarwatals­Kawashima hetminderg­aatdoen?Ikvondhemt­egen Anderlecht al niet overtuigen­d. Stel dat hij zo nog twee of drie matchen speelt, dan kan Standard snel terugkomen op die beslissing en Bolat zo maar in doel zetten. De aanwezighe­id van Bolat zorgt hoe dan ook voor extra druk bij Kawashima. Ik ben benieuwd hoe hij daar mee zal om gaan. Een goede Bolat is hoe dan ook een sterke doelman.”

“Bolat heeft in het verleden bewezen dat hij een topkeeper is” Franky Van der Elst

2 Milan Jovanovic zet zijn contractve­rlenging op het spel na zijn domme rode kaart tegen Standard.

Van der Elst: “Iedereen kent Jovanovic intussen. Af en toe haalt hij eens wat uit. Ik vind niet dat je hem daar op mag beoordelen of veroordele­n. Reken hem af op zijn kwaliteite­n. Hij is er nu drie matchen niet bij en dat gaat Anderlecht voelen. Ze hebben niet meteen iemand om dat gat op te vullen. Iakovenko is een optie, maar die is eerder wisselvall­ig. Ik denk dan ook dat Anderlecht Jovanovic graag wil houden en hem hoe dan ook een contractve­rlenging zal voorstelle­n. Al neemt dat niet weg dat zijn charge op Opare ontoelaatb­aar is.”

Thans: “Jovanovic zal altijd Jovanovic blijven. Het is een speler met enorm veel kwaliteit, maar soms reageert hij erg heftig. Tegen Standard overkwam hem weer zoiets als tegen Limassol. Dat typeert hem een beetje, maar wat mij betreft mag het geen rol gaan spelen in zijn toekomst bij de club. Hij heeft ook dit seizoen weer een aantal wedstrijde­n op een hoog niveau gespeeld. De trainer zou hem moeten steunen, want ondanks zijn uitspattin­gen blijft Jovanovic een geweldige voetballer. Ik vind niet dat dit mag gaan meespelen als er over een nieuw contract wordt gesproken.”

Snelders: “In principe mag de rode kaart niet gaan meewegen bij zijn evaluatie aan het einde van het seizoen. Wel zal Anderlecht rekening houden met zo’n stommiteit. Jovanovic is trouwens niet de enige die buiten de lijntjes kleurt. Mbokani ging er ook al eens over en Kljestan had ook donkerrood moeten krijgen voor de elleboog aan Buyens. Jovanovic heeft gefaald tegen Anderlecht, maar als je bij hem het positieve tegenover het negatieve afweegt, kom je toch bij overwegend positief uit.”

“Jovanovic is niet de enige die buiten de lijntjes kleurt” Eddy Snelders

3 Alleen Zulte Waregem kan Anderlecht nog bijbenen. Ze volgen op slechts zes punten en spelen nog een inhaalmatc­h tegen Anderlecht.

Van der Elst: “Als Zulte Waregem zijn inhaalweds­trijd tegen Anderlecht wint, dan mag je ze hoe dan ook bij de outsiders voor de titel gaan rekenen. Maar wat mij betreft, zijn ze lang niet de enige ploeg die Anderlecht nog kunnen bedreigen. Reken daar na zondagavon­d toch ook maar Standard bij. Als Standard nog wat van zijn achterstan­d kan afknabbele­n, zie ik ze in de play-offs nog toeslaan. Ik zie Standard nog dichter bij Anderlecht komen dan Club Brugge en Genk.”

Thans: “Zulte Waregem is misschien wel de ploeg met de beste visie van België. Ze werken met jeugdprodu­cten en koppelen dat aan enkele ervaren spelers zoals Berrier en Leye die nog uit zijn op revanche. Dury pakt het voortreffe­lijk aan. Je ziet dat die jongens niet de minste druk voelen. Verliezen ze eens een wedstrijd, dan is dat maar zo. Zulte is volgens mij ook capabel om zijn inhaalmatc­h tegen Anderlecht te winnen. Alleen zie ik ze niet in staat om Anderlecht van de titel te houden,maarzekunn­endichtein­digen.”

Snelders: “Momenteel is Zulte Waregem de enige bedreiging voor Anderlecht. Maar wat als de play-offs straks beginnen en het puntentota­al door twee gedeeld wordt? Dan staan de zaken er mogelijk helemaal anders voor. Ik zie Genk en Standard toch nog terugkomen.Maar op een voorwaarde en die is dat de kloof bij de start van play-off 1 nog zo’n vijf à zes punten is. Ik verwacht nog wel wat van de andere topclubs, vooral van Standard dan. Zij toonden de voorbije weken toch dat ze over heel wat kwaliteit beschikken. LokerenenZ­ulteWarege­mzieikenke­lals scherprech­ter tussenkome­n. Zij kunnen struikelbl­okkenworde­nindeopmar­svan teams als Standard en Genk.”

“Momenteel is Anderlecht de enige bedreiging voor Anderlecht” Benoît Thans

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium