Het Belang van Limburg

Eijssen wint met BMC korte, maar zware ploegentij­drit

- GVDL

Veertien kilometer knallen in de woestijn leverden Yannick Eijssen zijn eerste zege van het seizoen op: winst in de ploegentij­drit. “Al was het serieus afzien”, bekende de Limburger.

De knuffel van grote beer Taylor Phinney sprak boekdelen. Ook Yannick Eijssen had meer dan zijn aandeel in de zege van BMC in de ploegentij­drit. “Op 700 meter van de aankomst heb ik ze moeten laten rijden”, klonk het eerlijk. “Aandringen had ook geen zin. In de eerste rit miste ik door een lekke band de eerste waaier zodat ik voor een klassement niet meer in aanmerking kwam.”

Maar het maakte de vreugde er niet minder om. “Ik ben echt wel tevreden met de winst”, zei Eijssen. “Voor een ploeg als BMC is dit een belangrijk­e discipline. Onze manager, Jim Ochowitz, is nu al bezig met het WK ploegentij­drijden op het eind vanhetseiz­oen.Opdeoefenk­ampen wordt er dan ook hard op getraind.”

LICHTGEWIC­HT

Ondanks de korte afstand werd het geen gezondheid­swandeling. “Die verschrikk­elijke wind maakt het voor een lichtgewic­ht als mezelf extra lastig”, vertelde Eijssen. “14 kilometer lijkt niet lang maar als je aan het afzien bent, valt het echt niet mee. Toch ligt deze discipline me. Vorig jaar won ik ook al de ploegentij­drit in Trentino. Ook vlak maar wel met minder wind.”

Eijssen is in Qatar vooral om het seizoen voor te bereiden. “Ik was eigenlijk niet voorzien voor deze wedstrijd omdat dit niet echt mijn parcours is. Straks in Oman liggen de wegen mij beter, maar daar zijn Gilbert en Evans van de partij.”

De Limburger verlengde in het tussenseiz­oen zijn contract bij BMC met twee jaar. “Het bewijst dat het team in mij gelooft. Echte doelen in het voorjaar heb ik niet. Telkens ik de kans krijg, wil ik me bewijzen.”

In het algemeen klassement blijft Eijssens ploegmaat Brent Bookwalter leider. Omega Pharma-Quick. Step finishte gisteren als derde waardoor Mark Cavendish met 20 seconden achterstan­d nog alle kansen op eindwinst behoudt.

 ?? FOTO AFP ?? Een straffe wind maakte de ploegentij­drit erg zwaar. BMC, met Yannick Eijssen, ging daar het best mee om.
FOTO AFP Een straffe wind maakte de ploegentij­drit erg zwaar. BMC, met Yannick Eijssen, ging daar het best mee om.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium