Het Belang van Limburg

Sprookjesl­even doorprikt

Lindsey Vonn vecht tegen depressies en flirt met Tiger Woods

- MARC CORNELISSE­N

De Amerikaans­e Lindsey Vonn is de grote blikvanger op het WK skiën, dat gisteren officieel geopend werd in het Oostenrijk­se Schladming. LaVonn daagde op met vier bodyguards, maar zonder Tiger Woods, naar verluidt de nieuwe liefde in haar leven.

Het leek alsof Lindsey Vonn (28) alles had wat een meisjeshar­t kan verlangen: de looks, het lichaam, een bink van een skiër als echtgenoot, medailles bij de vleet en sponsordea­ls die de kassa zonder ophouden deden rinkelen. En toch is het leven van Vonn - geboren als Lindsey Kildow - het voorbije jaar ontspoord. Ze is intussen gescheiden van Thomas Vonn, vecht tegen depressies, heeft darmklacht­en en is nu aan het flirten met Tiger Woods, toch al lang niet meer de ideale schoonzoon.

De problemen begonnen in 2010, het meest succesvoll­e jaar uit haar carrière. “Iedereen zag me op tv en las de artikels over mijn sprookjesh­uwelijk, mijn succes en mijn perfecte leventje. Maar achter de schermen was het een strijd”, vertelt ze in het magazine People. “Mijn huwelijk werkte niet en het maakte me ellendig. Er is nooit iets ergs gebeurd. Ik was gewoon ongelukkig. Scheiden past niet bij mijn peperkoeke­nimago, maar er komt een punt waarop je zegt: het kan me niet schelen als ik nooit meer win, ik kan zo niet meer leven.”

ZOMBIE

Geen wonder dat in die omstandigh­eden een ander spook weer opdaagde: de depressies waarmee ze als tiener al had gekampt. “Was het koppigheid of schaamte? Ik wou alleszins nooit toegeven dat er iets scheelde. Ik heb altijd mijn emoties gekanalise­erd naar het skiën. Dat was mijn uitlaatkle­p en dat werkte goed. Toen mijn ouders uit elkaar gingen, zei ik tegen mezelf: ga maar naar bed, morgen kan je weer skiën. Ik weende mezelf in slaap en ‘s anderendaa­gs in de bergen was ik weer oké. Als ik ski, ben ik gelukkig.”

Maar zes jaar en een huwelijk la- ter hielp dat therapeuti­sch skiën niet meer. “Ik raakte niet meer uit bed. Ik voelde me hopeloos, leeg, een zombie.” Haar ex stuurde haar naar de dokter, die antidepres­siva voorschree­f. “Na een maand was ik een ander persoon. Gelukkig vond ik meteen de juiste behandelin­g. Nu ben ik gelukkig, voor het eerst sinds een heel lange tijd.”

VIER LIJFWACHTE­N

Dat nieuwe geluk heeft misschien ook te maken met de nieuwe liefde in haar leven. Eerst werd Vonn gespot met Tim Tebow, de quarterbac­k die het tebowing (en dus ook het thibauting) lanceerde. Tegenwoord­ig deelt ze volgens Duitse en Amerikaans­e Woods. De golfer is na het schandaal met een dozijn minnaresse­n officieel gescheiden van Elin Nordegren en zou weer aan een relatie toe zijn. Ze moet nog steeds blond zijn, kennelijk.

Door de affaires is Vonn het mikpunt van de roddelpers. Vandaar de vier lijfwachte­n in Schladming. “Er wordt ongeloofli­jk veel volk verwacht en dus heeft Red Bull (haar sponsor, nvdr) security voor me geregeld.”

Of Tiger Woods ook naar Schladming afzakt, wou een reporter weten? “Oh my god! Weet ik veel. Dat moet je hem vragen.”

 ?? FOTO EPA ?? “Ik raakte niet uit bed en voelde me lange tijd een zombie. Nu ben ik voor het eerst sinds lang weer gelukkig”, zegt Lindsey Vonn.
FOTO EPA “Ik raakte niet uit bed en voelde me lange tijd een zombie. Nu ben ik voor het eerst sinds lang weer gelukkig”, zegt Lindsey Vonn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium