Het Belang van Limburg

“Studies hebben voorrang”

Giel Theuwis (21) wint in Bilzen vijfde proef op rij

- JEAN HENDRIX

Giel Theuwis heeft op de LRV-jumping in Bilzen zijn vijfde proef van het winterseiz­oen gewonnen. De 21-jarige Peltenaar was de beste in de klasse Midden. “Mijn paard, La Di Luca, is een klein (1m64), maar vurig ding”, lacht Theuwis.

Theuwis is aan een sterk indoorseiz­oen bezig. Hij is duidelijk klaar voor het provinciaa­l indoorkamp­ioenschap, dat op 17 februari betwist wordt.

“Mijn paard La Di Luca springt binnen nog beter dan buiten”, zegt Theuwis, die in de tweede proef van Midden (gewonnen door Kissy Eerlings, nvdr) vrede moest nemen met de vierde stek.

Je studeert architectu­ur in Diepenbeek?

Theuwis: “Klopt. Paardenspo­rt is voor mij niet meer dan een hobby, een leuke vorm van ontspannin­g. Om te slagen, moet je inspanning­en leveren. Dat is zo in de sport, maar zeker ook in de studies. Mijn studies architectu­ur krijgen uiteraard voorrang. De combinatie tussen sport en studeren is al lastig genoeg.”

Wanneer ben je met paardenspo­rt begonnen?

“Op mijn zesde. Toen zat ik in de ponyclub van LRV Overpelt voor het eerst op een pony. Maar ik heb nooit echt met kwaliteits­pony’s gereden.”

Ben je een competitie­beest?

“Ik denk het niet. Ik ben een heel nuchtere clubruiter. Ik krijg wel les in de club, maar dat kan je niet vergelijke­n met de begeleidin­g die de echte competitie­ruiters (lees: handelsrui­ters, nvdr) krijgen.”

In het LRV-wereldje is‘GielTheuwi­s’ een gekende naam.Daarbuiten (nog) niet...

“( lacht) Ik amuseer me gewoon binnen de LRV. Ik houd van de clubsfeer in Overpelt, van het organisere­n van nevenactiv­iteiten. Maar natuurlijk draait het seizoen om de LRV-tornooien. Dat zijn de momenten, waarin we met iedereen in contact komen. De andere wedstrijde­n interesser­en me niet.”

Je hebt nog een broer.Rijdt hij ook?

“Willem is één jaar jonger dan ik. Hij heeft ook pony gereden, maar is op zijn zestiende gestopt.”

 ?? FOTO JEAN HENDRIX ?? Giel Theuwis studeert architectu­ur in Diepenbeek.
FOTO JEAN HENDRIX Giel Theuwis studeert architectu­ur in Diepenbeek.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium