Het Belang van Limburg

Podium was het doel”

Kadet Rutger Smeets behaalt eerste Limburgse veldloopti­tel

- JACKY STIJVEN

Ook de Limburgse jeugd knokte zondag in Neerpelt om de medailles van de provincial­e crosskampi­oenschappe­n. Bij de eerstejaar­skadetten bekroonde Rutger Smeets zijn regelmatig­e winter met een eerste Limburgse veldloopti­tel. “Podium was het doel”, zegt de 13-jarige AVT’er uit Meeuwen.

Rutger Smeets, die vorig jaar als laatstejaa­rsminiem zilver pakte, is aan een uitstekend­e veldloopca­mpagne bezig. Zo vergaarde Smeets, een poulain van trainer Jan Franken, in de laatste drie manches van het LCC evenveel podiumplaa­tsen. De titel bij de eerstejaar­skadetten is de kroon op het werk. “Podium halen was het doel. Zondagmorg­en stond ik met buikpijn op, maar tijdens de opwarming voelde ik me beter worden”, zegt de 13-jarige leerling Latijn aandemidde­nschoolvan­Meeuwen.

In de wedstrijd moest de AVT’er alleen de één jaar oudere Ruben Quagliara laten voorgaan, maar hij hield wel Thomas Pannemans achter zich.

“Nu de Limburgse titel binnen is, ga ik proberen om ook het LCC te winnen. De volgende manche is op 17 februari in Sint-Truiden. Dan ben ik pas één dag terug van een skivakanti­e in Frankrijk, maar ik ga er toch alles aan doen om mijn leiderspla­ats vast te houden. In maart trek ik naar het BK cross in Oostende. De eerste keer, ik heb dan ook geen idee wat ik als doelstelli­ng voorop mag zetten.”

PANNEMANS

Het BK is na veel blessurele­ed voor jaargenoot Thomas Pannemans de belangrijk­ste afspraak van de winter. De Maaslander, die in Oostende al enkele keren op het voorplan stond, was dolblij met zijn tweede plaats op het PK.

“Ik lag vijf maanden uit met een ontsteking van de patellapee­s en ben nog maar anderhalve maand weer aan het trainen. Ook de steken in de zij bleven uit, ik denk dat ik op tijd klaar zal zijn voor het BK.” Jeroen Janssens stapte overigens als derde mee op het podium.

 ?? FOTO MIST ?? Rutger Smeets.
FOTO MIST Rutger Smeets.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium