Het Belang van Limburg

“Neerpelt wilde me absoluut”

Jens Meeus verruilt Eindhoven voor Neerpelt

- GERT SILLEN

Neerpelt toonde zich bedrijvig op de transferma­rkt. Begin januari nam Esperanza Jasper Vandebroek over op huurbasis. En in de laaste dagen van de wintermerc­atie werd Jens Meeus weggeplukt van de Nederlands­e eerstdivis­ieclub FC Eindhoven.

“Neerpelt toonde zeer concrete interesse”, verklaart Lommelaar Meeus de overstap naar Esperanza. “Ze gaven met het gevoel dat ze me absoluut erbij wilden. Ik werd de bank bij Eindhoven grondig beu. Ik behoorde steevast tot de kern, maar verder dan acht invalbeurt­en kwam ik niet. Bankzitten is voor mij stilstaan en stilstaan betekent achteruitg­aan. Trainen is één ding, maar Ik wil wekelijks spelen. Enkel in wedstrijde­n met inzet kun je als voetballer evolueren. Daarom dat ik deze kans grijp bij Neerpelt om later opnieuw hoger te mikken.”

Voor Meeus (20) is Neerpelt zijn vierde club in evenveel jaar. Vier jaar geleden verruilde de aanvallend­e middenveld­er Overpelt voor eersteklas­ser Lierse. De start was veelbelove­nd, maar toen Antheunis er aan de deur werd gezet, belandde de carrière van Meeus op een zijspoor. Met een dubbel gevoel kijkt hij terug op die periode. “De beginperio­de onder Antheunis was schitteren­d, hij volgde me kort op en begeleidde me goed. Hij heeft zelfs persoonlij­k aangedrong­en dat ik destijds mee op stage mocht, ik zat toen heel dicht bij een basisplaat­s. Spijtig genoeg vielen de resultaten tegen en werd hij ontslagen. Het sein om een blik Egyptenare­nopentetre­kkenenplot­s beschikte Lierse over een kern van 35 spelers. Probeer als 17-jarige gast je dan maar in de kijker te spelen. Samen met heel wat jongeren verhuisde ik naar de B-kern.”

Meeus die ondertusse­n al twee trainingen achter de kiezen heeft, spreekt van een vlotte aanpassing. “JasperVand­ebroekenJe­ntheDaniie­ls ken ik nog van in de jeugdreeks­en bij Lommel United. Dat klikte meteen. Wel zal ik moeten wennen aan mijn nieuw leventje. In Eindhoven was ik een profvoetba­ller en trainde ik vaak tweemaal per dag. Bij Neerpelt trainen ze viermaal per week, dus dat is toch even anders”, zegt Meeus. “Ik hoop zo snel mogelijk speelgerec­htigd te geraken. Hopelijk al tegen zaterdag. Op welke positie? Het liefst speel ik op de nummer 10.”

 ??  ?? Jens Meeus in actie namens Lierse in 2010.
FOTO GMAX
Jens Meeus in actie namens Lierse in 2010. FOTO GMAX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium