Het Belang van Limburg

“Verkeerde mentalitei­t”

Jan Vavedin heeft al dertien keer gescoord voor KVK Beringen

- JOS CASTERMANS

Jan Vavedin heeft zijn doelpunten­totaal zondag op dertien gebracht. Hiermee nestelt de 31-jarige Kozenaar zich op de derde plaats in de doelschutt­ersstand achter de gekende prijsschut­ters Nico Claes en Niels Willems.

“Ik heb bij elke club waar ik speelde altijd de meeste goals gemaakt, maar ik ben nooit topschutte­r van de reeks geweest”, zegt Vavedin. “Toen ik met Nieuwerker­ken promoveerd­e, maakte ik er 29. Helaas maakte Stijn Celus er toen met Hades vooraan in de dertig. Voor een spits is scoren altijd mooi meegenomen. Ik wil er ook zoveel mogelijk maken, maar het belangrijk­ste blijft nog altijd dat we winnen.”

Op z’n 18de mocht hij bij Kermt in derde klasse enkele keren invallen, maar eerste provincial­e is eigenlijk het hoogste niveau waarop hij echt aan de bak kwam (Nieuwerker­ken, Zepperen en nu Beringen). Of er nog een tweede seizoen Beringen bijkomt, lijkt weinig waarschijn­lijk. Jan heeft in Kozen een zelfstandi­ge praktijk als kinesist en bovendien is hij nog kinesist bij STVV.

“Men wil bij Beringen volgend seizoen driemaal gaan trainen en dat is met mijn job niet doenbaar. Eigenlijk was ik al gestopt met voetballen, maar sinds de degradatie van STVV naar tweede klasse, ben ik er alleen nog in de week aan het werk. Vandaar Beringen.”

Rare ploeg, dat Beringen. Eerst 0 op 12, daarna 15 op 15, dan weer twee nederlagen en nu opnieuw gewonnen. “Die 0 op 12 had echt met blessures te maken. Vier tot vijf spelers op belangrijk­e plaatsen waren out. Zij kwamen terug en dat vertaalde zich in een goede periode. In Lindelhoev­en werden wij op twee stilstaand­e fases gepakt en tegen Moelingen zaten de details tegen. Maar eigenlijk komt het hierop neer dat men bij Beringen de mentalitei­t mist van pakweg Zepperen of Brustem. Als Beringen wat meer van die Truiense mentalitei­t had, stonden wij nu mee bovenaan. Ook nu mogen wij nog voor de top vijf gaan, maar de details die vaak naar het negatieve overhellen, moeten positief worden. En iedereen moet fit blijven, natuurlijk.”

Nog dit: op training duwt Vavedin tegenwoord­ig zijn GSM in de vestzak van zijn hulptraine­r. Zijn vrouw is namelijk hoogzwange­r en kan ieder ogenblik bevallen. Zijn zoontje en dochtertje krijgen er een broertje bij. Dat staat vast. Ook de naam is beslist. “Maar dat blijft geheim”, geniet Vavedin.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium