Het Belang van Limburg

Thuismatch op veld van de buren

- KRISTOF JACOBS

Hechtel wijkt voor duel tegen Vr. Zolder uit naar rivaal Eksel Hechtel (3A) speelt zaterdag (19.30u) zijn thuismatch tegen Vr. Zolder op het veld van... de buren uit Eksel. “Het is de eerste keer in het Hechtel-Ekselse voetbal dat dit gebeurt“, zegt Hechtelsec­retaris Johan Vrinzen.

“Normaal was dit een vrij weekend en was er geen probleem”, geeft Vrinzen tekst en uitleg. “Maar door die uitge- stelde wedstrijd én onze jaarlijkse mosseldag zat ons programma op zondag zodanig vol, dat het onmogelijk was om te voetballen. We hadden aan Vr. Zolder ook al voorgestel­d om zaterdag om 15u te spelen, maar dat zagen ze niet zitten.”

“Ik kwam meteen op het idee om naar Eksel te verhuizen. Ik ken de voorzitter goed en toen ik polste of dit mogelijk was, zag hij er geen graten in. Ik durfde het eerst al niet voorstelle­n aan de rest van ons bestuur (lacht). Maar ook zij konden zich hier zeker in vinden. En de supporters? Ik denk dat ze het wel snappen. Tussen de clubs is er gewoon een gezonde rivaliteit, er kan al eens mee gelachen worden. Een van onze supporters had bijvoorbee­ld op Facebook al gepost dat ze zaterdag in Eksel eindelijk ook eens voetbal te zien krijgen. “

Organisato­risch hebben Hechtel en Eksel duidelijke afspraken gemaakt. “Omdat Eksel in de namiddag jeugdwedst­rijden op het programma heeft staan, werd er beslist dat zij de kantine ‘s avonds voor hun rekening nemen”, zegt Vrinzen. “Die opbrengst gaat helemaal naar hen. Detoegangs-endetombol­a-opbrengste­n zijn dan weer voor ons. Daarna moeten we enkele kleine kosten vergoeden, zoals onder andere een poetsvrouw. Als alles goed verloopt, houdt niets ons tegen om indetoekom­stmisschie­nnogeenssa­men te werken.”

 ??  ?? Hechtel-secretaris Johan Vrinzen op het veld van Eksel.
FOTO RL
Hechtel-secretaris Johan Vrinzen op het veld van Eksel. FOTO RL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium