Het Belang van Limburg

“OOK VOOR ‘HET VONNIS’ ZAL VEERLE DIEP MOETEN GAAN”

JAN VERHEYEN VEREERD MET VEERLE BAETENS IN NIEUWE FILM

- JSM

Het voorbije jaar was er een van profession­ele fesnm pieken én emotionele dalen voor Veerle Baetens (35). Na haar film ‘The Broken Circle Breakdown’ moest t ze hulp zoeken bij een therapeut, maar volgende week wordt ze alweer verwacht op de set van ‘Het Vonnis’, de nieuwe van Jan Verheyen. “Reken maar dat ze er zal staan”, aldus de regisseur.

“Veerle is niet het soort actrice dat graag platgetred­en paden bewandelt”, zegt Jan. “In dat opzicht vindt ze het een verademing om mee te werken aan dit project, want zo’n rol heeft ze nog nooit gespeeld.” Die rol van Veerle is er volgens Jan eentje ‘met vlees aan’, maar laat het nu net dat soort rollen zijn waarvan ze haar bekomst had na ‘Code 37’. En vooral na ‘The Broken Circle Breakdown’: de opnames van die film vergden zoveel van Veerle dat ze profession­ele hulp moest zoeken bij een therapeut. “Ook in mijn film zal Veerle diep moeten gaan, maar op een andere manier”, zegt Jan. “Ik denk dat ze daar niet rouwig om is. Als je, zoals Veerle, jaren na mekaar met zo’n intensitei­t staat te acteren, kan ik me wel voorstelle­n dat je daar vroeg of laat last van krijgt.”

Divagedrag

Een devote actrice, dus. Maar is Veerle - zoals ze zelf vaak zegt - ook écht zo’n moeilijke tante op de set? Verheyen: “Ik tolereer geen divagedrag, maar zo is Veerle niet. Ja, als voorbereid­ing voor deze film heeft ze een assisenpro­ces bijgewoond, heeft ze advocaten aan de tand gevoeld over hun werkwijze, heeft ze boeken over het onderwerp gelezen… Is dat moeilijk gedrag? Integendee­l. ‘Chapeau’, zeg ik dan. Want daar pluk ook ik als regisseur de vruchten van. Ik ben vereerd dat Veerle met mij wil samenwerke­n.” Gisteren werd Veerle Baetens nog bedacht met een nominatie als Beste Actrice voor De Nacht van De Vlaamse Televisie Sterren.

 ??  ?? COOLS FotoGeert
COOLS FotoGeert

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium