Het Belang van Limburg

Truienaar opent grootste biercafé ter wereld in Leuven

AMAURY VERELST (22) WIL MAAR LIEFST 2.500 BELGISCHE BIEREN AANBIEDEN

- Sander DEGELING

LEUVEN - Truienaar Amaury Verelst (22) opent begin september samen met David Nijs (29) het grootste biercafé ter wereld op de Grote Markt in Leuven. Maar liefst 2.500 Belgische bieren zal ‘The Capital’ aanbieden. “Door de glazen vloer zullen klanten onze enorme voorraad bieren kunnen bekijken”, aldus Amaury Verelst.

Momenteel ligt het pand aan de Leuvense Grote Markt er nog bij als een grote bouwwerf. Maar waar vroeger speelgoedw­inkel ‘De Krokodil’ gevestigd was, opent in september het grootste biercafé ter wereld. ‘The Capital’ zal 300 zitplaatse­n tellen en mikt op een gigantisch­e kaart van maar liefst 2.500 Belgische bieren, wat van het biercafé meteen het grootste ter wereld moet maken. Ook zal het café nog buitenland­se bieren aan- bieden. “In 2004 was café Delirium in Brussel het grootste biercafé, met een aanbod van 2.400 Belgische bieren”, vertelt de Truiense bezieler van het project, Amaury Verelst. “Maar wij willen beter doen. Met ons café willen we een plaatsje veroveren in het Guinness Book of Records. “Iedereen die in België met bier bezig is, mag ons trouwens nog contactere­n om mee in dit unieke project te stappen. ”

HET CAFÉ WORDT IN KASTEELSTI­JL INGERICHT EN EEN SPAANSE KOK ZAL TAPAS BEREIDEN

Amaury VERELST (22), Truiens ondernemer

Verelsts zakenpartn­er, David Nijs, is nu al zaakvoerde­r van een van Leuvens beste biercafés. Op het Margaretha­plein biedt zijn café de Fiere Margriet de klanten een ruime keuze uit een 350-tal biervarian­ten. Waarom dan de stap zetten om een nog grotere biertempel te openen? “Als er binnenkort iemand met het idee zou komen om een groot biercafé op te richten in Leuven, dan moesten we de koek verdelen”, legt Nijs uit. “Daarom starten we nu samen met ‘The Capital’. Toen we zagen dat dit interessan­te pand vrijkwam, hebben we tussen pot en pint beslist om het project hier te verwezenli­jken.” Ook voor de jonge Truienaar Verelst is ondernemen een tweede natuur geworden. “Ik ben zelf sinds drie maanden zaakvoerde­r bij de koffiebar Coffee College”, voegt Verelst toe. “Oorspronke­lijk wou ik hier op de Grote Markt een nieuw filiaal openen, maar daarvoor is het pand veel te groot. Daarom hebben David en ik besloten om hier het grootste biercafé ter wereld te openen.”

Meer dan bier

Het nieuwe bierwalhal­la wil meer zijn dan alleen maar een uitgebreid­e bierkaart. “Het pand wordt helemaal in kasteelsti­jl ingericht. Vergelijk het met de Efteling”, lacht Verelst. “Door de glazen vloer kunnen de klanten de enorme voorraden in de kelders zien liggen. Verder bieden we onze klanten ook Spaanse tapas aan van een authentiek­e Spaanse chef. Voor de opening van onze nieuwe biertempel willen we trouwens een groot evenement organisere­n op de markt. Wie zo’n project wil realiseren moet ambitieus zijn. Niets is onmogelijk.”

 ?? Foto’s DV ?? Truienaar Amaury Verelst (22) en zijn zakenpartn­er David Nijs (29) voor hun pand op de Leuvense Grote Markt.
Foto’s DV Truienaar Amaury Verelst (22) en zijn zakenpartn­er David Nijs (29) voor hun pand op de Leuvense Grote Markt.
 ??  ?? Waar vroeger speelgoedw­inkel ‘De Krokodil’ was, opent in september ‘The Capital’, het grootste biercafé ter wereld.
Waar vroeger speelgoedw­inkel ‘De Krokodil’ was, opent in september ‘The Capital’, het grootste biercafé ter wereld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium