Het Belang van Limburg

Jonge redders van Sirma gevonden

BOOM - De twee jongeren die dinsdag Sirma Cosgun (3,5) uit het water van het openluchtz­wembad van Boom gered hebben, zijn bekend.Younes Abdellaoui (15) en Wassim Taouil (12) haalden Sirma uit het water, waardoor het meisje het nipt overleefde. “We voelen

- Jvdp

“Nog maar weinig mensen weten dat wij dat kindje hebben gered. Maar mijn vrienden zeggen wel dat we dat goed hebben gedaan”, vertelt Younes Abdellaoui over de heldendaad die hij dinsdagavo­nd samen met zijn vriendje Wassim heeft verricht. “Dinsdag rond 16u waren we naar het openluchtz­wembad gegaan. Ik wou net naar de glijbaan gaan, toen Wassim zei dat er een kindje bewegingsl­oos in het water lag.”

Reanimatie

“Het lag niet op de bodem van het zwembad, maar dreef op het water met de armen naar beneden. Zelfs toen er andere kinderen tegen zwommen, bewoog het niet”, vertelt Wassim voort. “Ik heb het dan aan de kant gebracht.” Daar nam Younes het van Wassim over. Hij pakte het meisje in zijn armen en liep er in allerijl mee in de richting van de nog aanwezige redders. “Het meisje ademde dan al niet meer. Op weg naar de redders ondersteun­de Wassim haar hoofd. Een van hen merkte dat het ernstig was. Hij zei ons het meisje op de grond te leggen en is dan onmiddelli­jk met reanimatie gestart”, pikt Younes in. “Na wat we hadden meegemaakt, stonden we eerst nog te bibberen op onze benen. Nadat het meisje met de ziekenwage­n was weggebrach­t en een politieman wat op ons had ingepraat, ging het beter.”

Speelvogel

Pas vanaf dat moment kwamen ook de ouders van beide jonge helden te weten wat hen in het openluchtz­wembad was overkomen. “Wassim moest dinsdagavo­nd om zes uur thuis zijn, maar hij kwam niet opdagen. Hij is nogal een speelvogel, die al weg is wanneer je je rug nog maar hebt gedraaid. Zijn gsm had hij dinsdagavo­nd niet bij zich. Omdat ik almaar zenuwachti­ger en bozer werd, fietste ik uiteindeli­jk zelf naar het zwembad”, vertelt Wassims’ vader Abderhman Taouil. “Daar aangekomen zag ik al meteen een politievoe­rtuig staan, waardoor de schrik me even om het hart sloeg”.

Fier

“Op dat moment kwamen Wassim en Younes aangewande­ld, net nadat ze bij de politie een verklaring hadden afgelegd. Dan bleek wat ze hadden gedaan. Uiteraard ben ik erg fier op beide jongens. ’s Nachts hoorde ik Wassim in zijn slaap een paar keer hevig bewegen. Misschien kwamen die beelden van ’s middags wel weer naar boven.”

 ??  ?? Redders Younes en Wassim met het exemplaar van onze zusterkran­t waarin het verhaal van het meisje stond.
Foto FB
Redders Younes en Wassim met het exemplaar van onze zusterkran­t waarin het verhaal van het meisje stond. Foto FB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium