Het Belang van Limburg

Drinkbeker voor 225 euro

GEBOORTE RTE PRINS PRINS GEORGE GEO DOET KASSA RINKELEN

- Hasna ANKAL

LONDEN - Meteen na de d aankondigi­ng k van de geboorte van de Britse prins zijn vele handelaren begonnen met het aanbieden van koopwaar met de naam George. Allerlei ‘koninklijk­e’ items zoals kopjes en T-shirts verschenen op de markt. Opvallend is de collectie van de Royal Collection Trust. Deze stichting van het paleis heeft borden van 52 euro en een presentati­edoos met een drinkbeker voor 225 euro. De kleine prins George is nog geen week oud en hij zorgt net zoals het huwelijk van zijn ouders al voor een commerciël­e hype. Om zijn geboorte te vieren brengt de Royal Collection Trust tijdelijke verzamelin­gen van tafelservi­es, kleding en teddyberen op de markt. Het goedkoopst­e in de reeks is een theedoek voor 10 euro. De prijzen stijgen bij het tafelservi­es. Een lichtblauw­e mok kost al 23 euro. Het duurste is een ‘limited edition loving cup’ waarvan maar 2013 exemplaren gemaakt zullen worden voor de prijs van 225 euro. De producten zijn van dezelfde makers als de officiële artikelen bij het huwelijk van William en Kate.

Boek

Maar het blijft niet bij servies, kleding en knuffels. Volgende maand brengt de Royal Collection Trust een Royal Baby Book uit: een souveniral­bum dat het verhaal van de geboorte en van de jonge jaren van vorige en toekomstig­e vorsten vertelt, van koningin Victoria tot prins William. Voor George geboren werd, bood de stichting ook al hebbedinge­tjes in het teken van de nieuwe prins aan. Zo was er een pyjama voor baby’s en een prinsessen-T-shirt voor meisjes te koop voor 15 euro. Kussens kon je krijgen voor 52 euro. Niet alleen het paleis profiteert overigens van de geboorte. Ook de ouders van Kate zagen hun kans schoon en lanceerden met hun feestacces­soirebedri­jf Party Pieces een babyreeks.

282 miljoen euro

Toen Kate zwanger was, voorspelde­n experts dat de Britten 282 miljoen euro zouden uitgeven aan memorabili­a, champagne en voedsel tijdens feesten. 4,8 miljoen mensen zouden 72 miljoen euro spenderen aan drie miljoen flessen champagne en wijn om de komst van George te vieren. Van al het geld zou 28 miljoen euro gaan naar eten alleen.

 ??  ??
 ??  ?? De commercie rond prins George draait op volle toeren. Dit zijn maar enkele van de vele artikelen d die verkocht worden.
De commercie rond prins George draait op volle toeren. Dit zijn maar enkele van de vele artikelen d die verkocht worden.
 ??  ?? e en Foto’s Photo News News DRINKBEKER: 225 euro Foto’s Foto’s Royal Royal Collection C Trust / © Her
Majesty Queen Elizabeth II 2013.
e en Foto’s Photo News News DRINKBEKER: 225 euro Foto’s Foto’s Royal Royal Collection C Trust / © Her Majesty Queen Elizabeth II 2013.
 ??  ??
 ??  ?? KERSTBOOMD­ECORATIE: 18 euro / 15 euro
KERSTBOOMD­ECORATIE: 18 euro / 15 euro
 ??  ?? POPPENSET: 9 euro
POPPENSET: 9 euro
 ??  ?? BORD: 52 euro
BORD: 52 euro

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium