Het Belang van Limburg

Milivojevi­c zo goed als rond met Anderlecht

Ook Servische spits Mitrovic in beeld

-

Anderlecht houdt vandaag zijn jaarlijkse fandag. Nieuwe vedetten blijven uit na het vertrek van Biglia, Mbokani, Jovanovic en De Sutter. Maar manager Herman Van Holsbeeck hoopt de fans snel enkele aanwinsten te kunnen voorstelle­n. Mogelijk vandaag al met de verdedigen­de middenveld­er Luka Milivojevi­c.

“Milivojevi­c komt vrijdag (vandaag, nvdr) naar België voor medische tests en zal normaal een contract tekenen voor vier of vijf jaar”, vertelt manager Van Holsbeeck. “Er is een princiepsa­kkoord met Rode Ster Belgrado en ik heb veel hoop dat we tot een akkoord komen. De speler heeft al voor ons gekozen want hij wil Champions League spelen. Hij is 22 jaar maar speelt al twee jaar in het eerste elftal van Rode Ster.”

De kans is klein maar niet onbestaand­e dat paars-wit de Serviër, een verdedigen­de middenveld­er die 3 miljoen euro zou kosten, vandaag al aan het publiek zal presentere­n.

VETTE VIS

Daarnaast poogt Anderlecht ook diens landgenoot Aleksandar Mitrovic te strikken, een 18-jarige spits van Partizan Belgrado én van de Servische ploeg wiens belangen behartigd worden door ex-Anderlecht­spits Nenad Jestrovic. “Partizan wil Mitrovic enkel nog kunnen inzetten in zijn Champions League-voorrondes. We zullen dus een constructi­e moeten uitwerken, met de nodige verzekerin­gen. Dit is een complex dossier, dat helemaal nog niet rond is. Maar als we Mitrovic kunnen strikken, zal dat een vette vis zijn.”

De 18-jarige Uros Djordjevic van RADBelgrad­oiseenande­reoffensie­ve piste. Ook een Serviër trouwens. Dat Anderlecht deze zomer vooral verkocht heeft en amper aangekocht, behalve de Spaanse middenveld­er Fede Vico, mag niet tot onrust leiden, meent Van Holsbeeck. “We zijn volop bezig, weten welke spelers we willen halen.”

SPAARZAAM

De manager benadrukt dat de tijd van het grote geld voorbij is. De 13,8 miljoen euro van de Champions League kan niet volledig opgesoupee­rd worden. “Als de voorzitter je een enveloppe geeft en die op een gegeven moment leeg is, moet je stoppen. We gaan niet in het rood. Als ik veel geld uitgeef voor enkele goeie middenveld­ers en spitsen, heb ik geen centen meer voor een linksback.”

STEVEN BERGHMANS

 ?? FOTO HBVL ?? Zondag 18.00u Anderlecht-Lokeren
FOTO HBVL Zondag 18.00u Anderlecht-Lokeren
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium