Het Belang van Limburg

“Bereid om 3,5 miljoen uit te geven voor speler”

- ALEL

Bij Anderlecht schreeuwen ze tegenwoord­ig hun ambities niet meer luid van de daken. Ook voorzitter Roger Vanden Stock liet op de traditione­le persvoorst­elling uitschijne­n dat de titel dit seizoen geen absolute must is.

Anderlecht maakt dit seizoen jacht op zijn derde opeenvolge­nde titel. Iets waar de Brusselaar­s voor het laatst in slaagden in 1995. Maar uit de woorden van voorzitter Roger Vanden Stock konden we opmaken dat ze dit seizoen ook met iets minder tevreden zullen zijn. “We bouwen aan een nieuwe ploeg en dat gaat gepaard met tegenslage­n”, zei Vanden Stock. “Net als vorig jaar zijn we niet de uitgesprok­en titelfavor­iet van de pers. De statistiek­en zijn niet in ons voordeel. De laatste ploeg die erin slaagde om drie keer na elkaar kampioen te spelen waren wij en dat dateert van een hele poos geleden. Voor de Champions League zullen we met deze ploeg wellicht ook tekortkome­n. Maar ik ben er zeker van dat onze fans het nieuwe beleid van Anderlecht - een ploeg bouwen met eigen jeugdspele­rs - wel toejuichen.”

Vanden Stock hield wel een slag om de arm. “Een voorzitter van Anderlecht die geen kampioen wil worden is geen goede voorzitter. Of we klaar zijn voor de competitie­start? Geen enkele ploeg is op dit moment klaar. Nogmaals: de eerste ronde is minder belangrijk. Het draait allemaal om de play-offs.”

Vanden Stock zag met lede ogen aan hoe zijn kampioenen­ploeg uit elkaar viel. “Het vertrek van De Sutter doet mij nog het meeste pijn. Meer nog dan de transfer van Biglia. Tom was een schitteren­de jongen. Maar hij wilde weg. Hopelijk krijg ik er geen spijt van.”

Anderlecht incasseerd­e serieuze bedragen voor De Sutter en co maar het hield wel de hand op de knip. “Denk nu niet dat we al dat geld in een keer op onze rekening krijgen. Maar het klopt wel dat het van Boussoufa en Biglia geleden is dat we nog 3,5 miljoen euro hebben neergeteld voor een speler. Wel, ik ben in deze transferpe­riode bereid om opnieuw zo’n bedrag uit te geven.”

 ?? FOTO BELGA ?? Roger Vanden Stock.
FOTO BELGA Roger Vanden Stock.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium