Het Belang van Limburg

DRIE TIPS VAN GUIDO BREPOELS

“Elke vrijschop wordt voor de pot gegooid”

-

KV Oostende is de enige nieuwkomer in eerste klasse. KVO wervelde vorig seizoen door tweede klasse en eindigde met tien punten voorsprong­opnummertw­eeMoeskroe­n. Het had zowel de productief­ste aanval (64 goals) als de minst gepasseerd­e defensie (25 goals). Een hecht blok, dat in de beker van België de eersteklas­sers OH Leuven en Waasland-Beveren uitschakel­de. Waar schuilt de kracht van het team van trainer Frederik Vanderbies­t? We gingen te rade bij ex-STVV-coach Guido Brepoels, die drie tips heeft voor Mario Been.

➊ Wees op je hoede op stilstaand­e fases

“Oostende beschikt over enorm veel power en enthousias­me. Duidelijk de hand van Vanderbies­t, die enorm veeleisend is voor zijn spelers. Hij strijdt met zijn eigen wapens en rekent daarvoor op de gestalte die in zijn kern overvloedi­g aanwezig is. Voor bijna elke vrijschop wordt de tijd genomen om volk in de grote rechthoek te brengen, er worden zoveel mogelijk ballen voor de pot gegooid. Daar zal Genk scherp moeten zijn, ook op de tweede bal.”

➋ Gun Brouckaert niet te veel ruimte

“Topschutte­r Depoître zuigt de meeste aandacht naar zich toe, hij is sterk in de box en heeft niet veel nodigomeen­goaltemake­n.Daarom is het vooral belangrijk om de aanvoer af te sluiten. Cruciaal is de rol van Yohan Brouckaert, die meestal op rechts wordt uitgespeel­d. Hij beschikt over een schitteren­de voorzet, zijn centers zijn steeds scherp aangesnede­n tussen de doelman en de defensie in.”

➌ Zorg voor een snelle balcircula­tie

“Het grote voordeel voor Genk: er zit nog een wezenlijk verschil tussen Oostende uit en thuis. Op hun eigen, smalle veld kunnen ze hoger druk zetten en grijpen ze een tegenstrev­er makkelijke­r bij de keel. Ik verwacht dan ook dat Club Brugge het op de tweede speeldag lastiger zal krijgen dan Genk zaterdag. Voorwaarde­isdatKRCvo­oreenhoogb­altempo zorgt. Met een snelle circulatie moet je dit Oostende uit mekaar kunnen voetballen. Alleen mogen ze denieuwkom­ernietonde­rschatten.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium