Het Belang van Limburg

“Hing elektricit­eit in het stadion”

Coach Guy Luzon tevreden, maar heeft ook enkele kritische noten

- LUC MARTENS

Een eerste succesje voor Standardtr­ainer Guy Luzon die met de Rouches naar de volgende ronde in de Europa League doorstoot. In het Hebreeuws zette hij, bijgestaan door een tolk, wel onmiddelli­jk een kritische noot bij de kwalificat­ie.

“Ik heb goede en minder goede dingen gezien”, zegt Luzon. “Het komt erop neer dat we een meer constante in onze prestaties moet leggen. We moeten sneller spelen, met meer ritmeveran­deringen en vooral doelgerich­ter. Het was alleszins al veel beter dan vorige week in Reykjavik. Hoe langer we samenspele­n, hoe beter het zal lopen.”

BUYENS-CISSÉ

Over het gelegenhei­dsduo Buyens-Cissé op het middenveld was Luzon wel te spreken. “Ze waren sterk in de balrecuper­atie. Ze hebben ervoor gezorgd dat we de match konden domineren. Pas als ze meer diepgang brengen, zal ik helemaal tevreden zijn. ”

SFEER

Over de sfeer in het zo goed als uitverkoch­t Sclessin was Luzon in de wolken. “Ik weet dat het er hier hectisch aan toe kan gaan”, vertelt Luzon in zijn eerste officiële op Sclessin.

“Maar als je er voor de eerste keer zelf als trainer voor staat, is het indrukwekk­end. De supporters waren positief, bleven achter de ploeg staan tot in de laatste minuut. Er hing voortduren­d elektricit­eit in de lucht en dat is wat we nodig hebben om goed te presteren. De sfeer was al veel positiever dan tijdens mijn aankomst hier in Luik toen boze fans mijn eerste persconfer­entie kwamen verstoren. Nu waren diezelfde fans geweldig. Het is een hele eer om als trainer voor zulke fantastisc­he supporters te mogen werken.”

 ?? FOTO BELGA ?? Guy Luzon.
FOTO BELGA Guy Luzon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium