Het Belang van Limburg

Laatste test voor STVV

Pruna naar Dender, tester Tapoko krijgt speelminut­en

- PIETER VANLOMMEL DE KERN: Schollen,Busto,Aarab,Rossen,Dessoleil, Dufer,Dufour,Vanwelkenh­uysen,DallaValle,Dequevy, Cauwenberg,Henkinet,Daeseleire,Schoofs,Mendez, Tapoko,Kotysch,Deferm,Ghysens,Erivelton,LumanzaLem­bi.

Vanavond speelt STVV zijn laatste oefenwedst­rijd voor de competitie­start. De sparringpa­rtner van dienst heet MVV. Voor STVV-coach Yannick Ferrera is de confrontat­ie tegen de Nederlands-Limburgse tweedeklas­ser een ideale gelegenhei­d om de puntjes op de i te zetten, een week voor de opener tegen Visé.

Dat zijn elftal klaar is voor de competitie­start wil Ferrera niet gezegd hebben. “Een ploeg is nooit klaar na acht of negen oefenwedst­rijden”, aldus de Truiense oefenmeest­er. “We zullen nog wat uitprobere­n qua posities en we zullen als groep zeker nog groeien. Hopelijk staan we tegen MVV al verder dan vorige week. Alleszins zal het tempo hoger moeten liggen dan tegen Patro. En de kleine fouten die we totnogtoe maakten, moeten er ook stilaan uit.”

GEEN VERVANGER

Wie er niet zal bijlopen vanavond is Mario Pruna. De jonge en pijlsnelle aanvaller volgt Thierry Vandermeer­en en Yannick Weegmans naar reeksgenoo­t Dender. Het vertrek van Pruna houdt niet meteen in dat STVV op zoek gaat naar een vervanger.

“We hebben niemand meer nodig”, aldus Ferrera. “Onze kern bestaat uit 25 spelers, dat moet volstaan. Wel missen we nog bepaalde kwaliteite­n, maar ik ben ervan overtuigd dat die toch nog ergens in de spelersgro­ep sluimeren. Het komt er voor mij op aan om die kwaliteite­n naar boven te brengen.”

TESTER TAPOKO

Toch zal er vanavond een nieuw gezicht het geel-blauwe shirt aantrekken. Testspeler Kevin Tapoko krijgt zijn kans om de technische staf te overtuigen. De boomlange 19-jarige Franse middenveld­er komt over van het Zwitserse Lausanne en trainde de afgelopen drie dagen al mee met de Kanaries. Tapoko doorliep enkele jaren in de jeugdoplei­ding bij de Franse topclub Lyon en hij was ook even jeugdinter­national.

 ?? FOTO’S JEFFREY
GAENS/HBVL ?? De nieuwe ploegfoto van STVV. Nieuwkomer Tapoko (foto inzet) traint al drie dagen mee met de kern.
FOTO’S JEFFREY GAENS/HBVL De nieuwe ploegfoto van STVV. Nieuwkomer Tapoko (foto inzet) traint al drie dagen mee met de kern.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium